Gay massage

Ix nu homo insomnia gangbang

ix nu homo insomnia gangbang

Och hur många är vi som ska på bh på tisdag, ses vi i kön, ska vi ha namnlappar etc? Stod och bläddrade i Studio på ica ikväll och helt plötsligt dök en massa bilder på Lillis upp.

Det tyckte jag var fint. Jag drömde i morse att jag flögs till Lule där stålmannen och matti satte mig i arbete på tidningen så dom slapp och kunde löka istället. Po får vara hur ljum han vill. Han gillar ju vår nya skiva. Problemet är inte att jag vill att han ska gilla oss mer. Reagerar bara på den här grejen med nu och då. Om vi i Po: För övrigt har jag slutat röka igen. Har druckit mig full bland rökare utan att röka. Livet är bara lite mer meningslöst.

Lidl stängde ner facebook på företagets datorer, med anledning av att personalen hade ägnat sina raster åt att facebooka.

Är det sant eller en anka att en företrädare för Lidl ska ha uttalat sig på följande sätt angående detta: Och på nya Malmö station lutar bänkarnas sittyta, så att man inte ska kunna ligga på dem.

Detta för att avskräcka icke önskvärda individer läs uteliggare från platsen. Jag vill minnas att jag knöt näven i byxafickan. Om det skulle målas grottmålningar i Lascaux nu, idag, så är det dessa bilder av den alienerande, distanserande, anti-existens-törstande människan, med näven i fickan som ska målas. Jaja, alltså hänga upp kläderna på den intergalaktiska tvättlinan; kremera, pulverisera!!

Dagens skiva sa det ärligt i alla fall: Men en av poängerna med Pos skriverier överhuvudtaget är ju att han skriver sitt eget liv i allt han gör, och att det är ett stort projekt och jag tycker det är synd att ingen ser det. Att vi andra ingår i hans projekt likaväl som att han skriver om oss, gillar eller inte.

Han lever ju med oss, och antecknar. Jag tycker det är en ära. Han är en av dem som ingår i mitt. Vilket bolag ska släppa split-epn? Det vara bara på vinyl, va? Och välkommen tillbaka till Malmö. Ni ingår alla i mitt projekt. Jag ska nog få fason på er. Sen, men nu tror jag att jag ska ta ett till halvt glas vin. FLÄSKkotlett, pommes och pulverbéa till middag. Så kan man ju se det. Men… är verkligen skivrecensionen det optimala forumet för den typen av skrivande? Forumet spelar ingen roll alls tycker jag.

Jag pallar inte ge mig in polemik nu, C, men det där håller jag inte alls med om. Fattade väl att du skulle tycka så.

Orkar inte heller prata om det nu. Alltid kräk-trött på mina egna åsikter innan de ens blivit formulerade. Det roligaste som hänt i mitt liv utspelade sig igår i en hall, där en chaufför höll brandtal mot en allmän idrottsklubb och dess supportrar, alltmedan hallägarens storebror stillsamt stod och hatade.

Kom igen nu, Lule. Gå inte mot ert största slutspelsnederlag någonsin. Asså, inte för att jag bryr mig, men ändå. En polare och jag råkade under ett halvonyktert tillfälle hälla ut alla popcorn på golvet, men det hindrade inte oss.

Det var bara att salta golvet ordentligt och gå vidare med livet. I nuläget äter jag vad som helst. Jobbat i ett dygn nu, inte ätit alls under den tiden. De där Säkert, de är som svampar! Eller vänta, det var mig och Magnus jag tänkte på. I abstinens efter Grytts nya singlarna är, som konstaterats, så sjukt bra , vilken skulle ni säga är den bästa av hennes soloskivor? För de som bryr sig: Nu står allt hopp till Luleå eller Skellefteå. De andra två som är kvar är de enda lag i världen jag tycker riktigt illa om.

No offence, KBoi, du vet hur det är…. Stundande turné ju, så jag har jobbat undan lite. April, april slöa sill. Nu har Stalle 2 månader att jobba ifatt. I ett annan dimension http: Du som kan, jag hade tänkt sätta mig in i Battlestar Galactica.

Är det talsserien eller den moderna som är the shit? Ska man se båda? Kan man skippa originalet? Eller är det den som är grejen? Jag vet en som vaknade fullt påklädd ovanpå överkastet med en McFeast i vardera jeansfickan.

Det är du, jag, min vän, P och Conny iaf. Vi ses i baren. Jag har en blomma i kavajslaget. Du ska BARA se det nya. Originalet är skit, även en kort version som gick på talet är skit. En gång var det en som köpte en Big Mac-meny och gick till Max och åt upp det medans han väntade på sitt Suprememål.

Och den som köpte en Big Mac-meny och gick till Max och åt upp det medans han väntade på sitt Suprememål. En blöt lördagkväll för länge sedan var det en som gick in på McDonalds och beställde ett McFresh.

En gång var det en tonåring som somnade på lunchen när han åt pankakor och vaknade av att han stack sig själv med gaffeln i munnen. En gång var det en yngling som satt i köksfönstret och bestämde sig för aft bara lyssna på Kjell Höglund den dagen.

Jag älskar få skivor. Men Häxprocess uttrycker värderingar jag själv inte kan formulera, som jag håller med om. Höglund är det största geni som fötts i Sverige, större än Bergman. Börjar grina av tanken att han super ihjäl sig. Själv sitter man och läser Niklas Orrenius bok om Sverigedemokraterna och återupplever höstens sorger igen. Intressant, men jävligt frustrerande läsning. Min historia handlade faktiskt om en kompis kompis. Men det var en gång en yngling som åt ett McFeast och gick hem och kräktes upp det igen.

Matti vad gillade dina barn för musik när de var små? Har lyckats med konststycket att få barn och har nu en liten son på tre månader som gillar musik och vill bara höra om dina barn haft någon favorit musik vid den ringa åldern.

Det bara blidde så. Ja, när de var tre månader brukade en av dem somna om jag dundrade på Sibelius på förtan. Och en kunde Blurs Song 2 innan han kunde prata, men han var nog snarare ett år då. När han blev lite äldre sa han: Det här kommer jag aldrig att förstå. Men jag har inte gett upp helt angående det, för nu är är han 15 och gillar Totalt jävla mörker. Han är glad som en lärka. Jaha, då kommer minst ett avsnitt av Walking Deads andra säsong handla om en ensamstående, manlig författare från Maine som mest drar omkring och tänker på sin barndoms somrar och rocklåtarna från förr.

Han har svåtrt för trånga utrymmen och långvariga kramar,. Trevligt att träffa lite folk härifrån också! Rivig bit, den där Stumfilm. Trist att köra bil 20 mil tebax efter konsert bara… och sen gå upp 6. Det är fan inte helt okomplicerat att ta sig hem från Uppsala efter midnatt.

Heller inte att ta sig upp och till jobbet dagen efter. Verkligen stumfilm, en taktstampare. Hoppas det gick bra. Ekonomin räckte inte ens till här i Uppsala. Vilket kanske var tur, brevbärarens huvudvärk kom som ett brev…. Tackar för era fina svar. Lillgrabben gillar just nu Zelmani basgången… , Dylan munspelet , Fred Åkerström mamma märtas röst när hon sjunger och är livrädd för min gammalpunk grisen skriker, ebba osv.

Jag skall prova Karnenina, känns spontant som något han kan börja gilla. Har inte provat klassiskmusik men det sägs ju vara bra. Jag var lagom nervös innan, fattade inget under giget, och efteråt var jag oförklarligt rastlös och hade dåligt samvete för att jag ville prata med så många, och därför kändes det som att jag inte hann umgås med någon…. Jag gillar verkligen er utveckling, och just den här låten är ju bland det bästa som ni har gjort.

Fan The Thing spelar i Luleå på lördag, men jag kan inte gå. Enda lösningen verkar vara självmord. För övrigt, ett bandnamn som ingen nämner när vi talar om sånt är The Tourettes. Fan vad bra egentligen. Vad är grejen med SVTs förakt mot glesbygd i allmänhet och Norrland i synnerhet? Nu visade TVn någon jävla Stockholmare som åkte runt och testade pölsa hos gamla människor i små gårdar.

Först Dansbanan i Täfteå och nu det här. Ska man inte ens få kolla på Go kväll utan att bli upprörd? Om teve producerades ute på glesbygden så skulle det vara ett evigt storstadsförakt istället, åtminstone träffar jag ofta människor som uttrycker sånt när jag t ex är hemma i AC.

Båda varianterna är förstås idiotier, eftersom de inte överensstämmer med mina egna anledningar att hata dem båda. Kanhända, men fan, det är ju mest resultatet av att storstäderna varit norm så jävla länge och att städerna växer på glesbygdens bekostnad. Inte så jävla konstigt att man blir lite vrång. Han är helkul, och pölsa är fullständigt obegripligt. Spotify-snubblade in på Mayer Hawthorne nyss. Aldrig hört talas om innan förens för 5 minuter sen och blev helt såld. SHEEN är ju alltings förebild:.

Bland de som bryr sig verkar Big Loves slut vara otillfredsställande. But I beg to differ. De som klagar har klagat för mycket överhuvudtaget, har inte kunnat släppa den hemska fjärde säsongen och väver in sina egna åsikter om polygami. Den åsikten är irrelevant. Det är svårt att skriva om det helt utan spoilers dock. Jag kan i alla fall säga att en grej många stört sig på är att fruarna inte sett vilket svin Bill är, att de inte frigjort sig för länge sedan.

Jag tycker man missar hela premissen då; att serien handlade om kärlek, inte polygami. Dessutom tycker jag inte Bill är ett svin. Tunnelseende, naiv och karismatisk. Med rätt vansinniga åsikter.

Men absolut inget svin, hela tiden välmenande, sett ur hans eget politiska och religiösa rätt hopplösa perspektiv. I likhet med Twin Peaks hade Big Love alldeles för många sidospår som aldrig följdes upp. Dessa kan i de flesta fall härledas till säsong fyra. Men nu, i sista, tycker jag man knöt ihop det man behövde knyta ihop. Allt som var intressant i alla fall. Tror till exempel inte att Weber Gaming nämndes en enda gång. Samma med den illegala papegojhandeln och Joey — gud vad det var skönt att slippa den grinollen.

Jag tycker det här är en av de fyra, fem bästa avslutade serier jag sett överhuvudtaget. Hade gärna sett en till säsong nu, ur perspektivet som antyds i slutscenerna.

Jag vet att det finns minst två pers här som är intresserade av det här i alla fall. Jag har inget annat forum att skriva av mig i heller. Men finns det nåt riktigt bra serieavslut? Man är ju svag för typ som Band of Brothers-avslutet He went on to do yada-yada-yada osv.

Men när det kommer till fiction så vetefan. Kommer nån ihåg nåt slut överhuvudtaget? Stanna klocka stanna absolut med på skivan som kommer i November. Intelligent folk som skriver här. Det kan nog bli ganska festligt! Jag är där tors-sön. Kanske ett öl annat skratt.

Den nye, store nattchefen pratar med Buntz som precis blivit suspenderad efter att ha gett Polischefen på käften. Buntz går ut genom dörren. Såg faktiskt sista avsnittet i torsdags. Bästa sluten var ju Sopranos och Twin Peaks. Big Loves påminde mer om BSG. Six Feet Under med. Bästa epilogen, typ epilog i alla fall: Och så vad jag tycker man bör lyssna på i april. En timme i april åtminstone: Jag har också gjrt en! Novis i sammanhanget, men ändå: Det här lyssnade jag på i mars…. Läs va man får utstå som professionell tyckare: Att jag rakt inte vill byta identitet.

Och bara det enkla faktum att jag vet vad kärnan till problemet är. Nämligen bara att jag inte har några pengar. Så enkelt är det. Men det hade jag aldrig kunnat acceptera då. Det hade känts som att jag påverkades av triviala saker. Som att problemet måste ha varit djupare. Det är ju ingens fel.

Jag kan också glatt konstatera att Stålet inte bara är min bästa kompis, utan håller sig á jour med fosskningsfronten:. Förresten, tack vare Conny vet jag numer att Ingen klass, ingen stil finns på Spotify.

Jag älskar den skivan. Så ni ser, det här med blandbandandet fyller även en upplysande och folkbildande funktion. Är det inkorrekt att kalla den kvinna som gift sig med min farbror för faster? Ibland kommenterar folk ovanstående historia med diverse antydningar om norrländskt syskongifte. Man säger ju så. Det gör de ju på sätt och vis på engelska med. Där heter ju faster och moster samma sak. Fan, nya Strokes är ju bra! När de var som bäst, på sätt och vis. Annars är det klassisk New York-rock, men inte samma sort som de gjorde tidigare.

Nu är det mer Talking Heads och Blondie. Ni fattar ju skillnaden. Det där är bara början av listan på grejer jag inte behärskar. Den tar aldrig slut. En liggande åtta, den listan. Det har nu gått en timme sedan jag skreb det där. Ett av barnen har magsjuka det går på skolan så det kommer iofs inte som någon överraskning. Ni vet de där första tankarna efter katastrofen, när det är dags att städa upp: Vart ska jag börja? Ska det någonsin sluta? Kunde jag valt en bättre kväll att dricka femton öl på?

Det är ett blogguttryck, mest tjejbloggar. Om nåt bra, oftast gulligt, om ens barn ex vis och jag gillar det!!! Jag dör på det. Det kan vara ett stockholmsuttryck oxå. Bara för dig, vettu ändå. För de andra är det vardag. Det var fan inte igår man hörde ordet blandekonomi. Bra tal av Juholt. Gummos utlåtande i frågan? TÖ har pratat mycket om detta sista veckan. Ingen jag känner har någonsin hört talas om honom. Han blev mördad av oklar anledning.

Någon här som är bekant med musiken gjord av Peter Ivers? Min tur att säga att jag ska sluta dricka. Var inte överdrivet i hatten igår, så det är inte därför, men jag blir för jävla tjatig och tråkig när jag dricker.

I framtiden blir det hallonsaft och hålla käft. Aldrig hört talas om Peter Ivers. Men det är bra. Borde ha med mig en bandare å spela anti cimex på högsta volym i rökrummet. Will Ferrel blir chef! Att du vill skrämma poptjejer tillsammans med mig ser jag som en stor ära.

Men jag är tyvärr med rädd för dom, än dom för mig. På ett årsparty i Malmö stad såg jag Problem. Så jag hat räknat lite på det här: Matti är då typ 67 bast. Det borde du väl fixa? Ska vi boka om det? Vill se dem igen. Har varit på väg att se dem fyra gånger men det har bara blivit av vid ett tillfälle.

I kväll såg jag bob hund. Ja, ikväll i Malmö hade man velat vara klonad. Var också bjuden till års-kalaset, Graveyard spelade på Debaser, vår efterfest i logen pågår till 4, men jag hänger med min dotter på hotellrummet.

Vi har ledig kväll i Malmö i morgon, om nån vill ta en stilla öl på Tempo i morgon kväll så är jag förmodligen där ca 21, nånting. En kväll med Min trampolin kan aldrig vara fel. Tyvärr var jag inte riktigt i form. När jag är nykter stör korta jag mig på alla långa fyllo och de är ju omöjliga att undvika på en bob hundkonsert en lördag.

Saknade Det överexponerade gömstället och låtar från Stumfilm. Skamsen; trist men bra! Fy fan och hej då. Jag tycker de är överskattade. Men sen kom jag på att det var en skiva du talade om. Själv har jag börjat sätta samman en låtlista med alla smådeppiga bub hond-låtar. Den kommer att bli fantastisk. Underbart att få höra Jag rear ut min själ i kväll också.

Åh, skruvar mig generat. The Who är ju för övrigt överskattade. Townshend i synnerhet, särskilt som gitarrist. Och Daltrey, inte ens hans mamma kan ju tycka han är bäst på nåt, mer än på att bra hår. Townshend, SOM han spelar däremot, hur han vevar och rör sig, då är han genial. Men musiken bär inte upp det coola. Finns kanske fem Wholåtar som är perfekta.

OM man jämför med deras samtida: Small Faces Pretty Things etc. Velvet, Beach Boys, Byrds som jag nyss börjat fatta grejen med , Doors etc. Sena Left Banke, jag dör vad det är bra.

Svart flagg, nu börjar jag fatta, när jag hör låtarna i ordning. På tal om svart flagg. Kolla Clas Svahn, journalisten som vet hur man nyanserar grejer. Kommentarsfältet är grädden på moset. Hoppas inte att hela Thurston Moores skiva låter som smakprovet. Ok för att de aldrig gjorde något helgjutet album, de var alldeles för kaosiga för det.

De sitter inte ihop som band. Keith Moon och Pete Townsend är coolare än några andra musiker från den eran, samtidigt som basisten står stel som en staty, och sångaren bara är helt fel. Men, matti, du borde ha förstånd att uppskatta just det där som du kritiserar hos Roger Daltray! Han försöker sjunga på ett sätt han inte klarar, han är inte svängigast, inte souligast, inte kaxigast, inte coolast. Just därför har jag lärt mig tycka om honom. Det är så mycket arbetarklass över The Who, de är liksom oriktade skinheads som bara vill riva och förstöra.

Jag tycker det är vackert. Och här ett gäng klassiker. Det kommer jag att göra. Men jag väntar tills skivan kommer. Vill inte slita ut den innan jag hör den i sitt rätta sammanhang.

Visst är den, Monty Python? Den satte en ny standard för mig. Jag har nu nya, högre krav på vad jag vill få ut av en skiva. Ikväll två goda öl och några skratt för mycket i Malmö. I morgon Tavastia i Helsingfors för första gången sen Ser mest fram mot sista giget, om vi hinner ses då allihop. Jag gjorde ju ingen årsbäsalista i julas. Men jag kan säga att jag tycker att Shackletons Fabric album är fruktansvärt bra. Är det nån som har tänkt på att Riddarna låter rätt mycket som Syster Lycklig?

Jag vänder mig nu snarast till de som är över 35, kanske till och med över Det här med årsbästa: Om en låt släpps som singel under men hamnar på fullängdare först , kan den fortfarande vara en av års bästa låtar, eller är den diskad? Så tänker jag i alla fall. Åtminstone om man listar. Däremot kan man ju häva ur sig att det där var en av förra årets bästa låtar, lätt, alla kategorier stjärnstopp. Men på listor har den inget att göra året efter.

Men man KAN smyga in den på albumlistan, i någon slags kommentar: Smugglandet hade jag inte tänkt på, bra där. Känner att jag måste börja lyssna lite mer på musik igen — alltså, verkligen lyssna — och då kommer man säkerligen vilja lista en del vad det lider. Samtidigt så listade jag inget förra året vad jag minns, och det var ett par gränsfall där som man borde ha tjatat lite om. För att vara anarkist, tycker jag du har väldigt detaljerade regler för de lite mer perifära förehavandena, Matti.

Leva med det sen. Bästa liverecensionen ever sen nån skrev, om en spelning med Yes: Det är lätt och självklart att hata på SD, och självklart gör jag det. Men SD har ingen verklig makt och de som röstade på dem är maktlösa, många röstade på dem av den anledningen.

Moderaterna, däremot, har ett program, de bajsar mig, dig och resten av kultur- Sverige i munnen. Men du kanske gillar det? Vad dålig smak du har i såna fall. Vad är det här för jävla twitter-infestation? Angående SD även om jag tycker att vi harvade igenom ämnet ganska bra direkt efter valet: Att det på ett rent praktiskt plan var värre att rösta på M kan jag förstå, men kan vi inte enas om att det rent ideologiskt är sju resor värre att sympatisera med SD än med M?

Därmed inte sagt att jag är någon vän av M, men det vet ni väl redan. Hör nu, jag vet fan inte vars jag sa det där. Men för lite kontext: Jag är anarkist, ni kan ta eran parlamentariska demokrati och analys och köra in den i kuken. Hur kan någon ens tro att jag tycker något annat? Jag blir helt upprörd. MEN det är M som monterar ner, som har makt att montera ner systemet.

Som gör att folk röstar på SD. SD är nassar, ja, men M Alliansen har bäddat fint för dem. Det är de som är kvinnofientliga, inte tar integrationsfrågor på allvar, skapar större klyftor mellan fattiga och rika. Mellan heteronormativitet och allt som kan sägas stå vid sidan av det, som likställer kultur med sport och underhållning. Och sossarna med för den delen.

Hade vi haft en arbetarrörelse värd namnet, en vänster värd namnet hade det aldrig hänt. Och ursäkta om jag inte är statsvetare, helt säkert finns det forskning ni kan slå mig i ansiktet med, men jag slår fan tillbaka. Inte trodde jag att du skulle föredra SD framför M på det ideologiska planet var skulle jag ha fått det ifrån efter alla dessa år i gästböcker och fan vet allt?

Jag uttryckte mig jävligt klumpigt och det ber jag om ursäkt för. Inte ska du sitta och bli förbannad för att jag inte väger mina ord ordentligt.

Eller jo, just det kan du ju faktiskt få bli förbannad för, men inte för att jag skulle tro att du har någon tolerans för SD, för det tror jag inte och har aldrig heller trott. Det är nog mig han är arg på. Men jag pallar inte polimisera. För den som vill bli arg på mig är det nog inte svårt att hitta legitima anledningar, men det vore synd om jag går och gör någon ledsen eller förbannad bara för att jag pratar förbi dem. Aftonblaskan publicerade den här genomarbetade artikeln i helgen, där deras specialist på fotoredigering hade gjort ett riktigt proffsigt jobb:.

Det var festligt formulerat! Birgit Bidder lirade förband på Södran tidigare i kväll. Det var schucker feeling! Blir grymt att se det där med fullband sen. Som släkting och god vän till folk i bandet känner jag mig verkligen opartisk, men fan vilken bra spelning det var!

Sju låtar körde de, de fyra som de lagt ut plus uppenbarligen… tre till. Det var välrepat och jävligt självsäkert. Bra ljud och fint ljus. Julia sjöng oantastligt som vanligt. Martin jinglade lika oantastligt som vanligt. Joel hade cool stil. Kalle D och David N la snygga körstämmor. Man kunde fan inte tro att det var en förstaspelning. Ska jag klaga på nåt så skulle det kanske vara att andra låten inte sved till riktigt lika mycket som de andra. Utan musch ser han ju ut som den där programledaren, kanske tänker jag inom sport, kommer inte på namnet.

Men om han ska ta en mustasch borde han väl nästan ta alla tre? Det blir asymmetri annars. British Sea Power på Letterman nu. Först ser man det knappt, men vilka freaks de är.

Senaste skivan, alltså den är ändå grym. Mustachen sköter han ju om i alla fall. Tack B och C! Den där Kontakt-fliken på sidan verkar fungera sisådär.

Den här tyckte jag var lite kul. Det är nog bara jag som bryr mig, men jag tänker ändå tala om att Fleet Foxes senaste har läckts. En felfri rip kom så sent som idag tror jag. Hon har avböjt att för Di. Är inte det jävligt konstigt gjort? Ok, har man avtjänat sitt straff så finns ju ingen större anledning att en privatperson ska redogöra för sitt brott i Dagens Industri. Men varför hänvisar hon till honom? Han har antagligen inget att göra med saken överhuvudtaget, hoppas jag.

Maila eller messa gärna vem det är, tack. Jag vågar inte svara annars. Det var fruktansvärt bra. Strömmen gick innan gigg, lyktstolparna runt Bergsundstrand slocknade och Strand stod utan el.

De fick lira helt oförstärkt, inklusive sång förstås. Folk lyssnade så uppmärksamt. Mycket av tidiga breach i axegrinder, särskilt i introdelen dvs grymt. Köpt skivor idag, fast jag inte hade råd. Den är ganska långt ned på sidan. Nästa bloggare som blir erbjuden av förlag att skriva en bok får en gammal PC Laptop rätt i garnityren. Fatta det era jävla sopor. I type at one hundred and one words a minute.

Jag tycker det är fullkomligt apart att Kamratskap Rock inte finns som pocket nära kassan på ett ICA när dig. Kanske det är förlagen. Glasvegas nya skiva, missa inte, tredje femman jag delar ut i mars månad: Ja, men tjejan är det ju synd om. Hon är bara en unge som så många andra kids vill bli popstjärna och som helt plötsligt fått enorm uppmärksamhet. Måste vara hårt att vara så ung och ta emot så mycket skit för så lite. Hatet är inte särskilt förvånande, men definitivt missriktat.

Det som borde hatas är väl Ark Music Factory och andra giriga vuxna som håller på att pimpa ungar som de gör. Snubben som skapade Tatu är inte ensam längre. Jag har ett par Klipsch S4-i. Finns både som vnaliga och för såna mobiltelefoner så att man kan ha dom som handsfree och med en liten treknappsfjärr på sladden. Bästa köp jag gjort. Det är alltså in-ear-hörlurar. För att spela in och sånt har jag ett par AKG för nån femhunka, dom finns i en miljard varianter, den jag har är toppenbra för mig.

Hur kunde du få rollen att spela Matti? Ni är ju inte lika på en fläck. Möjligen att ni går likadant. I morrn Umeå Open!

Och vilken delegation vi har! Fler till och med? Alla gå sönder, från billigaste clabbes till dyraste Siegheilers. Jag snittar minst ett par om året. Nu är det på tiden att du blir redaktör för svenska WFMU! Jäkla skön radiostämma, i paritet med Sven Jerring.

Nån som behöver jobb i götet? I vilka format släpps Allt det här? Kommer den att säljas på konserten eller måste man invänta 13 april eller vad det nu var för datum? Sitter nu i baksätet av bilen, med Lillis och Matti i fören.

Ser knappt nått, dom slänger allt skärp över mig. Men det verkar va fint väder och visst ska det bli kul med Umeå Open. Är ba så jävla pessnödig och Lills vägrar stanna. Har en tom Mer Äpple-pet. Ingen skulle märka skillnaden. Så jävla roligt och genialiskt: Då var det som jag trodde från början.

Men någonstans stod det att den ÄVEN skulle släppas på vinyl i limiterad upplaga. Det gjorde mig förvirrad. Oslo för det är så jävla dyrt. Jo visst, men så är det inte. Själva fysiken och fysiologin kring synen däremot, den går inte att slänga i filosof-lådan. Inget fel med det, dom är bara sämre än oss. Nåt med färger som däremot ÄR jävligt coolt, är att ett bord som är rött när det står i ljuset, faktiskt ÄR svart när det står i mörker.

Sådan är fysiken kring ljus. Å de mina härrar, de e fett. Men ni är väl bakfulla, era jävla arslen. Hawkwind var ju ett höjdartips. Har också lärt mig att The Electric Prunes Underground är en riktig skatt:. Ja, det är helt lönlöst att nia den här gästboken, den är alldeles för mångkulturell och mångfacetterad. Några har jobb, andra inte. Några har druckit öl dagen innan, andra inte. De som hellre vill ha CDs eller den begränsade vinylupplagan klickar här.

Seattlebandet som, till stora delar, blev Ministry. Efterfest med Lillis, Matti, Stålet och andra random pajsare varav en hade med sig en säck! Min intervju med Dennis Lyxzén i vimlet: Jag dör på Johnny Thunders. Äh, jag lägger mig här och röker lite. Fuck you, hej då.

Alltså det är JT som säger det här, inte jag. Jag är glad som en lärka i en laxask. Fan, jag känner igen det där klippet på KBois utekväll. Har nån länkat till det tidigare?

Om 5 timmar återträder jag i min vardag. Knega kanske snarare halvgrymt. Fan, vårt torsdagsprogram i radion blev ju kanon det med! Gillar ni Sahara Hotnight nya singel? Är det här en sån gång man kan ställa två frågor i en och räkna med ett snabbt svar?

Så långt sträcker sig mina tankar en vacker vårdag som denna. Livet är fint ibland, helt utan anledning. Ni är ju ändå unga.

Jag kommer ju ha det så här till på typ torsdag. Och sen drar jag till Linköping och Malmö. Och då är det kört igen. När svettningarna satte igång i går kväll, jeeesus.

Det känns som att jag brunnit upp inifrån. Jag är helt dum i huvudet och har små nervryckningar i ansiktet. Linköping nu på fredag. Jag spelar akustiskt, Pascal spelar elektriskt. Samma grej på Debaser, Malmö dagen efter. Och då spelar Sad Day For Puppets också! Alla Sveriges sämsta personer samlade på en plats. Verkar ju bli en jävla mardröm. Kan vi inte bara förstatliga etern igen? Nationernas hus på fredag. Jag kommer och tittar. Någon annan som är i stan på fredag och känner för att ta en bärs?

Norsk, extrem, progressiv och alldeles underbar skiva från De blev Virus sen. Annat grymt norskt band. Igår när jag åkte tillbaka från stugan till Uppsala tänkte jag mycket på vänstern, efter att ha läst Mattis minikrönika om bobdog. Jag var ju jävla apafull den kvällen, men det var sånt jag kände, att jag gillar popvänstern.

Man kände sig lite hemma. Inte alls någon djuplodad känsla eller särskilt vettigt resonemang varken nu eller då , men det var jävligt skönt. Puffers are only administired by females to a male or female partner. When a woman accidentally farts during intercourse. Not to be confused with a pussy fart, this is an actual flatulent fart. A state of engorgement of the penis between completely flaccid and fully erect.

Often observed just after sex, during moderate sexual stimulation or just after waking up as opposed to a full-on morning missile.

Tänkte att eftersom facebook är en. Men å andra sidan har jag varken dubbelmaster eller har pluggat i London i två år. Har provat poke, har funkat ganska bra. Men så blev poke bytt till puffa. Nu är jag fast i en puffa-relation, och jag vet inte riktigt vad det betyder. Lyssnar på Will to love med Neil Young. Att man kan bli tårögd av en låt om en vandrande lax är fan makalöst. Jag reflekterade inte ens över att inlägget var 8 år gammalt. Det är ju faktiskt skrämmande på riktigt.

Tema kulturpersonligheter på Riksbankens nya sedlar, och så får Matti Alkberg inte ha sin nuna på en en enkrona. Astrid-muppen släppte in borgarna för första gången på 40 år. Är väl ett tecken i tiden att hon får pryda sedlarna.

Kan ju inte skylla det där enbart på Lindgren. Att gå och hålla det där emot henne till denna dag är ju bara löjligt. Och lite vridet att föredra folkpartisten Lagerlöf kanske. Ok, jag tar tillbaks. Gillar inte förändringar generellt bara. Jag borde få vara på något som är omöjligt att betala med, det skulle rimma väl med verkligheten.

Typ en sjuöring eller nåt. Det borde hon ha fått när hon fortfarande levde. Skulle de ge henne det nu skulle det bara kännas pinsamt. Å andra sidan, folk kan gott få det postumt. Känns rent allmänt som att det var lättare att få Nobelpriset förr.

Så hennes skepp har nog seglat. Svenska författare är sjukt procentuellt överrepresenterade som vinnare av Nobelpriset i litteratur. Något jag tar för givet att dagens jury är väldigt medvetna om. Nästa svensk får nog vänta en 50 år eller så. Det kanske inte är något egentligt fel med att ge folk pris postumt, men rent generellt tycker jag uppskattning är finast att ge när den som uppskattas kan få känna lite glädje över det.

Lite som när man käkat en föjävvla god pizza; då tycker jag det är bättre att tala om det för pizzabagaren innan man går istället för till sin polare på väg hem. Eller så är det inte alls som det. Men om vederbörande hade levt hade ju denne åtminstone fått känna sig glad en extra gång till innan döden, och det är väl sällan illa, även om det inte nödvändigtvis innebär något för kulturen och dess spridning i stort. Jag tänker inte lika stort och brett som du, Conny, som du säkert märker.

Det tog 26 år, men ikväll gillade jag Prefab Sprout på riktigt för första gången! Jag tyckte Prefab Sprout var blodlös pop, och att John Cale var på riktigt. Och jag hade rätt. Om jag hade varit mer avslappnad på den tiden hade jag gillat båda skivorna, och förmodligen haft en flickvän ett par år tidigare än det nu blev.

Trodde att jag aldrig hade hört Arthur Russel, den där sista samlingen är det väl? Studenthälsan anordnar en träff som ger dig verktyg för att motverka ett uppskjutandebeteende. Ta makten över din studiesituation, gör i morgon till idag och behåll nuet i stunden. Vi varvar teori och praktik kring problemet uppskjutande.

Vi går igenom hur och varför det kan vara svårt att komma igång. Zetterbergs pris i sociologi Uppsalas förskolebarn planterar rudbeckia i skolträdgården för en blommande sommar. På sensomrarna sprakar rudbeckior och tagetes, planterade av Uppsalas förskolebarn, i gult och rött till glädje för trädgårdens alla besökare. Hjälp oss att göra skolträdgården till ett blomsterparadis! The aims of the presentation are: Härmed vill vi inbjuda till en avslutningsceremoni på Uppsala slott för dig som går på något av Uppsala universitets masterprogram.

Ceremonin anordnas tillsammans med studentkårerna och Uppsalas studentnationer. Evenemanget hålls på engelska. Under sommaren, juni-augusti, håller vi måndagsöppet i Linnéträdgården, Linnémuseet, Tropiska växthuset och Orangeriet i Linneanum. Chlorins, as the core structures of chlorophylls, have been extensively studied for harvesting solar energy, fluorescent imaging and photodynamic therapy against cancer. This thesis is concerned with design and synthesis of novel chlorins as antennae for harvesting light and sensitising near infrared lanthanide luminescence.

Production of electricity from sunlight using photovoltaics will be a major contributor to reducing CO2 emissions.

Rapid cost reductions mean that photovoltaics are starting to undercut all other electricity sources in terms of the cost of power produced. We will introduce photovoltaic technologies, look at recent trends and see which factors are shaping the rise of this important technology.

With this one-day workshop we want to offer you the possibility to expand your knowledge about genocide in general, and the days of genocidal violence in Rwanda in specifically.

Botaniska trädgården bjuder på tropisk stämning bland bananplantor, palmer och orkidéer. Nycirkus i Victoriasalen vid tre tillfällen under kvällen: Vi tjuvstartar Museinatten med besök av trubaduren KnivstaSune som bjuder på svenska visor, i växthusets vinterträdgård kl.

Lär dig de vanligaste ogräsen och vad du gör med dem — hur du rensar, vad du kan äta och vilka som ger gödning. Start vid Tropiska växthuset. Kungliga Akademiska kapellet framför P. Tjajkovskijs Violinkonsert tillsammans med den unge och framstående violinisten Christian Svarfvar.

This thesis seeks to understand the development and implementation of the community-based pasture management policy in Kyrgyzstan, which transferred the responsibility for pasture-use planning from state administrative organs to local community-based organizations. The studies in this thesis aim at broadening our understanding of the association between these two conditions.

The light coming from the Sun is a promising source of energy. Amongst the most studied techniques dye sensitised devices offer the possibility to be designed for both solar-to-electricity and solar-to-fuel conversions. In this thesis difference between the conversion efficiencies and the photocurrent produced by photoanodes and photocathodes is investigated. Vi vill att fler människor ska få möjlighet att lära sig om universitetsstaden Uppsala från ett feministiskt perspektiv.

Ingen anmälan krävs men ni får gärna göra en intresseanmälan här på Facebook. Självklart är guidningen gratis och öppen för alla intresserade! Den feministiska stadsvandringen startar utanför Universitetshuset.

Institutionen för moderna språk vid Uppsala universitet, i samarbete med Uppsala Forum för Demokrati, Fred och Rättvisa, inbjuder till ett internationellt kollokvium på temat "La reformulation: Evenemanget hålls på franska. The crucial role of antibiotics in modern medicine, in curing infections and enabling advanced medical procedures, is being threatened by the increasing frequency of resistant bacteria.

Better understanding of the forces selecting resistance mutations could help develop strategies to optimize the use of antibiotics and slow the spread of resistance. In the last decades a number of studies have shed light on early modern scientific experience. In this dissertation Andreas Rydberg focuses on the case of the Prussian university town Halle in the period from the late seventeenth till the mid-eighteenth century. This thesis focuses on understanding low-frequency noise in ion sensing based on both experimental and theoretical studies.

This study aimed at identifying and analyzing Aramaic loanwords in Neo-Assyrian for the period — B. This event is part of a series of workshops covering various research themes central for SciLifeLab. There will be ample time for discussion, as the aim is to stimulate collaborations. Register before June 1st to secure your place. In this thesis, the model organism Caenorhabditis elegans was used to identify and characterize factors connecting systemic and inherited RNAi to the endomembrane system.

This seminar attempts to cast some light on mnemonic emotions and cultural amnesia in the region by pairing Holodomor and the Holocaust as pandemonic memories. Konferensen är en del av ett nordiskt samarbete i arbetet med studenters grupparbeten med tvärvetenskapliga inslag. Tema för konferensen är: Effektiva grupparbeten — gruppuppgifter, lärande i grupp och utveckling av gruppers dynamik. Wave propagation problems can be modeled by partial differential equations.

In this thesis, we study wave propagation in fluids and in solids, modeled by the acoustic wave equation and the elastic wave equation, respectively. This thesis concerns the possibility of tuning hydrogen diffusion and studies the mechanism of hysteresis effects of hydrogen absorption in metals.

The seminar deals with the issue of decision-making process of asylum-seekers and will present findings based on the interviews conducted with asylum-seekers from the CIS countries in Sweden and Poland.

Lithium-ion battery LIB technology is currently the most promising candidate for power sources in applications such as portable electronics and electric vehicles. In today's state-of-the-art LIBs, non-aqueous electrolytes are the most widely used family of electrolytes.

Den 14 juni invigs MedTech Science and Innovation, ett nytt medicintekniskt forsknings- och innovationscentrum och en långsiktig satsning i samverkan mellan Uppsala Universitet och Akademiska Sjukhuset. Invigningen följs av ett seminarium med inspirerande presentationer. Improved diagnosis, prognosis and disease follow-up is a fundamental procedure and a constant challenge in medicine. Among the different molecular biomarkers, proteins are the essential regulatory component in blood; hence, by developing enhanced specific and sensitive molecular tools will give great insight into the different processes in disease treatment.

In the past decade integrability has been successfully applied to the spectrum of anomalous dimensions, which can now be obtained at any value of the coupling. However, in order to solve conformal field theories one also needs to understand their structure constants. Beräkningar av vindenergin på en specifik plats har utförts lika länge som moderna vindturbiner placerats i landskapet eller till havs.

I dag placeras turbiner på mer och mer komplexa platser såsom t. Föreläsningen beskriver framtidens utmaningar och möjligheter. This thesis explores the dynamics and effects of such interplay by concentrating on a particular case of interaction involving Uppsala University, Uppsala University Hospital and a large multinational corporation.

And we have the honor to host a number of interesting and exciting speakers around this event in Siegbahnsalen. Vi firar Rosens dag med rosvisning, i år med en smak av rosor. Er ciceron blir Gunilla Uhlin Friberg som har ett speciellt förhållande till rosor. Samling vid Tropiska växthuset.

Kom och möt Uppsala universitets forskare på spännande seminarier och i angelägna debatter i Almedalen. Om du inte befinner dig i Visby under Almedalsveckan kan du se nästan alla våra seminarier live eller i efterhand på webben http: Molière var på ett mycket gott humör när han skrev pjäsen Tartuffe Kullehusteatern spelar den i kvinnlig version och i tidstrogen kostym. Illustrationer av konstnären Maj Fagerberg. Utställningen visar motiv ur hennes böcker. Öppet tisdag-söndag i juli-augusti och fredag-söndag i september, i östra flygeln, Linnés Hammarby.

Var med vid slåttern på Hammarbys ägor. Lär dig använda lie och räfsa. Slöjda en docka i halm. Lyssna på sagor och på dragspelsmusik under arbetet. Köp fika och slå dig ner i grönskan. Njut av Maj Fagerbergs vackra illustrationer. Försäljning av historiska grönsaker i kålgården. Fri entré för alla med talsdräkt. Tyra Hallsénius Lindhe, inspiratör och odlare bjuder oss på sina recept från köksträdgården. Kom och lär dig om örtsalt, inläggningar, vinäger och om att torka och syra grönsaker.

Få tips om hur du sparar sommarens örter till mat och dryck. Den 11 augusti spelar de i Uppsala. Efter att Money Brothers och Linnea Henriksson också har anslutit till artistskaran har evenemanget flyttat till Kap-området, vid Studenternas. Biljetter säljs via biljettforum. Upplev skymningen i Tropiska växthuset. Se jättenäckros och pitahaya i blom. De slår ut i skymningen, men inte varje kväll.

Gemytlig marknad med skinn, hantverk, historiska grönsaker och naturprodukter från lokala tillverkare. Var med vid årets rågskörd, låna talskläder till barnen och ta del av andra familjeaktiviteter.

Nya studenter inbjuds till en välkomstmottagning i universitetshuset i Uppsala fredagen den 25 augusti klockan En magisk sensommarkonsert i barockträdgården under avslutningshelgen på Jill Johnsons turné.

Kvällen kommer att inledas av The Refreshments. Biljetter säljs via Tickster. Förköp av biljetter kr inkl. Seminariet kommer att hållas på engelska. Dr Meysam Pazoki, Institutionen för teknikvetenskaper, Fasta tillståndets fysik, Uppsala universitet.

To celebrate this you are all invited to a round table dialogue and panel discussion at the beginning of the semester for students, faculty, general public and alumni. The overarching goal of the present thesis is to answer this question and further augment knowledge about the mechanisms behind the formation of animated percepts in infancy. I, along with my collaborators, do so in three ways, in three separate studies.

Portal hypertension PHT is a condition with serious complications, such as variceal bleeding, refractory ascites and bowel ischemia. The cause of PHT may be pre-, intra- or post-hepatic. Initial treatment is pressure-reducing drugs and the treatment of acute symptoms. Skördeårets höjdpunkt firas med en skördeutställning i orangeriet.

Kom och upplev vad jorden kan ge — en mångfald av gamla godingar och nya sorter. Fotografier av Towe Wiiand. Reliable access to the circulation is paramount in most medical and surgical emergencies. When venous access cannot be expediently established, intraosseous IO access is indicated.

This method has a high success rate even in relatively inexperienced hands and there is considerable clinical experience of IO administration of drugs and fluids. Human adenovirus HAdV is a common pathogen causing a broad spectrum of diseases. In this thesis the functional significance of the pVII has been investigated.

Nu skördar vi grödorna till årets ölbryggning och till vinterns havrekärvar. Lär dig mer om humle och öl. Samla humle till din sovpåse! Ta med dig en kärve hem! Fynda vanliga och ovanliga växter till din trädgård. Få tips och råd om odling. Frossa bland ostar och annat mathantverk från lokala producenter. Delta i Trädgårdssällskapets odlartävling. Förundras över mångfalden av pelargoner. Kom och träffa våra pedagoger. Upplev vad jorden kan ge — en mångfald av gamla godingar och nya sorter. Minor Field Studies MFS är ett stipendieprogram som riktar sig till kandidat- och masterstudenter som vill inhämta kunskap om utvecklingsländer och utvecklingsfrågor.

Författaren och bloggaren Sara Bäckmo berättar om sin nya bok "Skillnadens skörd — mat från trädgården året om" och om sin ekologiska odling i Skillnadens Trädgård. Stevens, professor i sociologi, Stanford University, är i Uppsala för att presentera och diskutera forskning om den högre utbildningen. I den öppna föreläsningen The Paradox of the Global University vecklar han ut spänningen mellan viljan och trycket på att vara global och den starka lokala förankring som många lärosäten har.

Föreläsningen hålls på engelska. MSD offer over immunoassays for a range of applications including immunology, inflammation, oncology, neurobiology, and toxicology, in various assay formats. Allt grönt är inte nyttigt. En del kan till och med vara skadligt! Varför bör du inte äta bittra gurkor, okokta bönor och krossade linfrön? Gör en utflykt till Linnés Hammarby på Kulturnatten. Se Maj Fagerbergs illustrationer i östra flygeln och de handmålade planscherna från talet i Linnés förmak.

Ta en promenad längs Kulturstigen och upplev talets landskap. En expedition är en resa med ett tydligt mål, men blir resultatet alltid det förväntade? Kom och hör forskare berätta om spännande, lyckade, fiktiva och misslyckade expeditioner. Utställningarna visas på samma tema varje hel timme på svenska och engelska mellan klockan 12 och Aktiviteter för hela familjen.

Japansk kultur under dagen. Slagverk, körsång, opera, visor och dans eftermiddag och kväll. Visningar i trädgården och öppet hus hos Linné. Kulturnatt med skördeutställning och mathantverk — från odling och skörd till vårt dukade bord. Dessutom japanska kampsporter, konserter, eldshow och mycket mer.

Kulturnatten på Medicinhistoriska museet har psykologi som tema. Utställningen berättar om den mångskiftande psykologverksamhet som bedrevs vid Ulleråkers sjukhus. Där visas inte bara tester och apparatur som använts utan också litteratur som gjort avtryck i verksamheten. Kungliga Akademiska kapellets Barock ensemble framför barockt och modernt i en galen blandning.

Ingmar Dureman var folkskolläraren som blev fil lic. Ambitionen var att förena biologisk och psykologisk kunskap. Kulturnatten 9 september inbjuder Konst — Läkekonst till Povel Ramel — ett omvänt sorgearbete i glädjens tecken. Institutionen för cell och molekylärbiologi inbjuder härmed alla intresserade till docentföreläsning i ämnet biologi med inriktning mot molekylär cellbiologi.

Kom och träffa ideella föreningar i Uppsala som söker studentvolontärer på en volontärmässa arrangerad av Uppsala universitet i samarbete med Volontärbyrån. Hur kan du engagera dig? Andras ansikten är en av våra viktigaste källor till kunskap om andra och omvärlden.

Men ansikten kan också kännas som ett hot. Människor med autismspektrumtillstånd eller social ångest brukar uppmärksamma ansikten på annorlunda sätt än personer utan något av de tillstånden.

Det är möjligt att uppmärksamhets-svårigheter bidrar till problem som dessa människor har i vardagen. Årets Lindahlföreläsare professor Claudia Goldin Harvard University är en framstående ekonomisk historiker och arbetsmarknadsekonom mest känd för sitt arbete om kvinnor i amerikansk ekonomi. Hon kommer att ge två föreläsningar under titeln Career and Family: Collision Course or Confluence of Desires? Enantioselective reactions are one of the ways to produce pure chiral compounds.

Understanding the basis of this selectivity makes it possible to guide enzyme design towards more efficient catalysts. One approach to study enzymes involved in chiral chemistry is through the use of computational models that are able to simulate the chemical reaction taking place. Sist vi jympade loss till musiken var vi barn.

I år kör vi två pass så att det ska få plats fler! En mässa som fokuserar på aktiviteter du kan ägna dig åt på din fritid. Mingla bland olika aktörer som visar upp sina verksamheter, t ex Gotlands idrottsförbund, Gotlandsmusiken, Kulturföreningen Roxy, Fenix ungkulturhus, träningsanläggningar m.

I introduktionskursen hjälper vi dig att komma igång, installera programvaran och skapa ett konto. Vi visar hur du sparar referenser till Zotero från artikeldatabaser, kataloger och webbsidor, bifogar PDF-filer, samt hur du infogar källhänvisningar och skapar litteraturlistor i ditt dokument. Passa på att lägga en bra grund för dina studier! Vi kommer att ta upp lästeknik, vikten av planering och repetition samt hur man kan anteckna på ett effektivt sätt.

Biblioteket informerar också om lånekort, webbplatsen med ämnesguider, kurslitteratur och studieplatser. Smaller soluble α-synuclein aggregates, oligomers, are present both intra- and extracellularly. The α-synuclein oligomers are known to be particularly harmful, although the underlying neurotoxic mechanisms are not fully understood. The aim of this thesis was to investigate. The aim of the meeting is to create a network of zebrafish researchers in the Nordic countries, increase sharing of knowledge and facilitate interactions among scientists in Northern Europe who use the zebrafish as a model in their research.

Via länken nedan hittar du information på engelska om konferensen Lutheran Music Culture som anordnas vid Institutionen för musikvetenskap den september In this thesis, consisting of five studies, pain patient biofluids were analyzed with modern proteomic methods to identify biomarker candidates that can be used to improve our understanding of the pathophysiology chronic pain and lead to more effective treatments. This dissertation is a comprehensive summary of four papers on the development and application of new strategies for locating tremor and relocating events in earthquake catalogs.

I denna minuters workshop får du lära dig att använda referensstilen Harvard. Du får lära dig hur du undviker plagiering och öva på hur du skriver referenslistor och källhänvisningar till olika typer av källor.

The aim of this thesis is to map and analyse literature written by authors with a Hungarian-language background who moved to Sweden between and , and who have published literary works in book format.

Guided tours at Mindfulnessyoga vänder sig till dig som känner dig stressad och utmattad. Men även till dig som vill förebygga ohälsa och ta hand om dig under studietiden. Genom medveten närvaro med fokus på andning i kombination med lugna yogarörelser aktiverar vi läkande processer i kroppen. Denna kurs är kostnadsfri och öppen för studenter och anställda vid Uppsala Universitet. This meeting gives participants a chance to learn about policy changes towards Open Science and data publishing, and the benefits for individual scientists.

International Day of University Sport är till för att uppmärksamma studentidrotten världen över. Kom och fira med lunchträning Ultimate Frisbee i Ekonomikum-parken. Professor Fischler is a World famous social scientist and we are very happy to welcome him in Uppsala.

Vill du läsa kurser under en eller två terminer utomlands? Uppsala universitet har avtal om att byta studenter med universitet på alla kontinenter. Internationella kansliet berättar om dina möjligheter samt hur du går tillväga för att söka en utbytesplats. Vår feministiska stadsvandring har varit väldigt populär under våren och därför vill vi nu bjuda in alla våra engelsktalande vänner. Möt författarna bakom succéboken och ställ dina frågor! Lutenisten Pierre Nordahl föreläser om hur talets världsbild visar sig i Gustavianums arkitektur, i lutans konstruktion och i musikens uppbyggnad.

Knut och Alice Wallenbergs stiftelse fyller år i år och uppmärksammar detta med sex symposier med olika teman runt om i landet. Symposiet i Uppsala presenterar forskning om demokratiseringsprocesser på förmiddagen, medan eftermiddagen innehåller tre intressanta panelsamtal. Hjärnan skulpteras fram i mötet med omvärlden: Blir världen allt mer demokratisk eller går det bakåt?

Vad kan freds- och konfliktforskningen bidra med för att hantera världens utmaningar? The main focus of this thesis is to document the features and understand the origin of electromagnetic fields, especially the chaotic pulse trains, generated by lightning flashes. Vill du läsa kurser under en eller två terminer i Japan?

Kom och prata om dina möjligheter till utbytesstudier i Japan. Eventet kommer att ges på engelska. Is Sweden a leader of sustainable development in the world?

To the outside world Sweden is often pictured as having a long history of living in peace, promoting equality and citizen rights and assuring universal welfare.

But what happens if you scratch the surface? This open lecture will address past and current challenges faced among the indigenous people of Scandinavia — the Sami People. The work described in this thesis concerns development, synthesis and characterisation of new molecular compounds and materials based on the carbon allotropes fullerene C60 and graphene. Understanding sex-specific genetic variance for fitness is of fundamental importance to our understanding of evolution.

This thesis presents the findings of empirical investigations into sex-specific genetic variance in fitness. This thesis investigates how and why the PCS has been interpreted differently in various contexts, and discerns the arguments used for or against the ecclesiology presented in the PCS. Ambassadör Jan Eliasson, f. Rektor Eva Åkesson inleder sammankomsten och Eliassons anförande följs av diskussion med professor Peter Wallensteen. Tillfälle ges till frågor från publiken. Makt bär med sig risker, och det behöver vi förhålla oss till när vi jobbar för att förbättra förutsättningar för människor i vårt samhälle.

Vilken sorts kultur gör att korruptiva tendenser kan uppstå? Hur bygger vi strukturer som gynnar en riktigt frisk demokrati, och som motverkar korruption? Stor utställning med vanliga och ovanliga äpplen. Få dina äpplen sortbestämda.

Lär dig om äppelsjukdomar eller att plantera, ympa och beskära fruktträd. Provsmaka färskpressad jos från olika äpplen. Fika äppligt hos Café Sara Lisa. Köp med dig ett äppelträd hem.

Sorterna är hämtade från vårt klonarkiv. Forskare från Uppsala universitet föreläser, vi visar utställningen och erbjuder aktiviteter för hela familjen.

Ett samarbete med Institutionen för geovetenskaper och Institutionen för fysik och astronomi. Under uppmärksammar vi särskilt fenomenet mätning inom olika naturvetenskaper. Fysikern Masanao Abe ägnade sig under mer än ett halvsekel åt vetenskapliga studier av moln och luftströmmar kring en japansk kultursymbol: The aim of this thesis was to investigate the associations between fatty acid FA biomarkers, carbohydrate intake, and abdominal obesity AO and related anthropometric measures in a population-based cohort of men and women in Stockholm County.

Uppskjutandebeteende prokrastinering är något som sätter käppar i hjulet för väldigt många studenter. När det gäller att hitta nya sätt att skjuta upp det vi måste göra är vi människor oändligt kreativa. Hela Sverige firar äpplets dag. Botaniska trädgården ordnar sortskola för dig som vill lära dig känna igen våra vanligaste äpplen. This thesis examines the possibility of using different auxiliary cells Schwann cells, endothelial progenitor cells, and neural crest stem cells to improve the engraftment and function of endogenous and transplanted islets.

Ahead of the Curve - a seminar series and PhD course on science communication arranged by the department of Earth Sciences and the University Library. We aim to provide a roadmap for how to successfully and efficiently communicate science in the 's. The Department of Government at Uppsala University and Uppsala Forum invites you to a full-day workshop focusing on the theme of local-level participation in a developing country context. This paper studies the effect of air pollution on infant health in Sweden.

Combining register panel data on birth outcomes and family characteristics with pollution data, I estimate the effect of particulate matter PM10 on several birth outcomes that previously have been shown to be predictive of future outcomes. Warmly welcome to this afternoon seminar with Kevin Anderson, holder of the Zennström visiting professorship in Climate Change Leadership.

A facilitation intervention at government-owned health institutions in a low-resource suburb in Dar es Salaam, Tanzania. Många studenter tycker det är svårt eller jobbigt att tala inför andra — att hålla föredrag, redovisa grupparbeten eller bara vara aktiva vid seminarier. Man kan vara orolig för att rodna, svettas, skaka, darra på rösten, staka sig eller inte få fram ett ord. Många blir så spända och nervösa att de har svårt att göra sig själva rättvisa.

The book covers the experience of Russian ambitions to implement military reform. It provides detailed insights into the dynamics of what has been an ongoing struggle to modernize and adjust the Russian armed forces to new challenges. It presents the ambitions and failures of a series of high-profile reformers, and concludes with an initiated discussion of the role of militarism in Russian society.

Algodoo is a 2D physics sandbox, which allows users to construct, deconstruct and mess around with virtual objects in a two-dimensional world governed by Newtonian mechanics. In this thesis, we report a development of ADAPT-based radionuclide imaging agents providing high sensitivity and specificity of molecular imaging of HER2 expression in disseminated cancers.

Forskar Grand Prix är en nationell tävling där forskare tävlar om vem som gör den bästa presentationen av sin forskning på mycket kort tid. Presentationen ska vara så fängslande och pedagogisk som möjligt. En expertjury och publiken bedömer insatserna och utser tillsammans en vinnare. Deltävlingar hålls i åtta olika städer och vinnaren går vidare till finalen i Stockholm. Vi bjuder på fika! The overall aim of this thesis was to achieve a comprehensive understanding of ADHD in adulthood. Amartya Sen, Thomas W.

Var med när trädgårdsmästarna planterar vitlök, för nästa års skörd. Tom Lundin, professor emeritus i katastrofpsykiatri berättar om ämnets tillkomst och utveckling. Seminarium med Agnieszka Backman och Alexandra Petrulevich från institutionen för nordiska språk. Geovetenskapliga sektionen inbjuder härmed alla intresserade till docentföreläsning i ämnet Geovetenskap med inriktning mot Miljöanalys.

Känner du dig ofta otillräcklig och rädd att misslyckas? Är du sällan nöjd med dig själv? Har du lätt att känna medkänsla med andra när de har det svårt, men kritiserar dig själv när du är i samma situation?

På den här kursen får du som student lära dig nya sätt att förhålla dig till dig själv när du har det svårt. This presentation compares the Arctic policy of the United States, Canada and Russia through visual texts, demonstrating how these states communicate they are the rightful sovereign agents of the Arctic through performances of authority and effective occupation of the region.

Seminarium som hålls i anslutning till Kungl. Vetenskapsakademiens tillkännagivande av års nobelpriset i fysik tidigare under dagen. I denna minuters workshop får du lära dig att använda referensstilen Oxford. En föreläsning för dig som student som har svårt att sova, har sömnsvårigheter och kanske har kommit in i onda cirklar som triggat sömnproblematik. Vilka genetiska skillnader finns det egentligen mellan en människa i norra Europa och en aboriginer i Australien?

Professor i genetik Mattias Jakobsson vid Uppsala universitet ger en rapport ifrån forskningsfronten. Vill du läsa kurser under en eller två terminer vid något av våra spansktalande partneruniversitet? Kom och prata om dina möjligheter till utbytesstudier i ett spansktalande land. Broken signals, lost connections: Queering telephonic femininity- A seminar about queer relationality and telephonic brokenness from Sylvia Plath to Lady Gaga.

This dissertation analyzes how political dynamics affect prospects for peace after communal conflict. This thesis is concerned with inequality, redistribution and taxation, in particular the taxation of labour income and the distribution of wealth. Most of the analysis is focused on Sweden.

The thesis consists of four self-contained essays. Uppsala universitet högtidlighåller universitetets födelsedag, den In this thesis molecular interactions between polypeptide conjugates and protein targets were investigated. Polypeptides were derivatized with small organic molecules, peptides and oligonucleotides.

New strategies were developed with the aim to increase affinities for proteins of biological interest. Burned-out after years of doing development and conservation work around the world, William Powers spent a season in a foot-byfoot cabin off the grid in North Carolina. Could he live a similarly minimalist way in the belly of the go-go beast — New York City? Could he live a similarly minimalist way in New York City? Resultat från ett forskningsprogram som studerat två modeller för att stödja kvinnor tillbaka till arbete.

Vitalisprojektet var ett av fyra större "kvinnoprojekt" som initierades av regeringen i syfte att minska sjukfrånvaron och underlätta arbetsåtergången hos långtidssjukskrivna kvinnor. Föredraget är kostnadsfritt, men föranmälan behövs. Telefon 64 45 eller e-post cff cff. Under studietiden är det lätt att uppleva att kraven överstiger ens resurser, vilket lätt kan leda till att man känner sig stressad.

Studenthälsans föreläsning "Balansera din stress med KBT" syftar till att du som student ska få en grundläggande förståelse för hur stress fungerar, påverkar dig och hur du kan förhålla dig till den.

Lärare och forskare vid Uppsala universitet inbjuds att under en intensiv konferensdag dela med sig av sina kunskaper och erfarenheter kring undervisning och pedagogisk utveckling. Inom Erasmusprogrammet finns möjlighet att få ett stipendium för att göra praktik på ett företag, en organisation eller ett universitet i Europa. Det kan också användas för att åka till ett EU-land och samla in data till sin C-, D- eller Masteruppsats eller exjobb.

Utställningen berättar om sjukhusapotekets historia och sjukhusfarmacins utveckling, från en blygsam start på talet till talets omfattande verksamhet. Utställningen pågår till och med våren Tyngdpunkten i utställningen är den psykologiska utredningens komponenter, psykologiska tester men även behandlingsarbete och forskning får sin belysning.

Precursors related to seismicity patterns are probably the most promising phenomena for short-term earthquake forecasting, although it remains unclear if such forecasting is possible. The aim of this thesis was to explore experiences and needs of information following a prenatal diagnosis of congenital heart defect, and to assess the quality of publicly available information websites about congenital heart defects. Why is that so and how did this ideal emerge? What kind of cities does it result in?

And what consequences will this urban norm lead to for small towns, suburbs and rural communities? There will be lectures and a panel discussion.

Ebola-epidemin drabbade Sierra Leone, Guinea och Liberia. Antropologen Paul Richards följde utbrottet på plats i Sierra Leone. Först när världssamfundet förstod att utnyttja lokalbefolkningens kunskap och traditioner kunde utvecklingen vändas. In this event organized together with the International Federation of Medical Students Association, a panel of four experts will discuss Antibiotic Resistance — from what it entails and its causes, what effect it might have on global health to how the problem best should be dealt with.

There are currently no effective methods for treating and preventing chronic pain. The aim of this thesis was to study prognostic factors for health care utilization, and the long-term outcomes of tailored behavioral medicine treatment for patients with musculoskeletal pain.

Structure-based drug design and virtual screening are areas of computational medicinal chemistry that use 3D models of target proteins. It is important to develop better methods in this field with the aim of increasing the speed and quality of early stage drug discovery. The lecture is an opportunity for the lecturer to demonstrate their suitability for admittance as an associate professor.

Hence, the topic will be presented in a way that should not only be accessible to students and others with a basic academic education in environmental sciences, but may also be of interest to a broader audience. This thesis was developed in the framework of the AlFONS project, the objective of which was to measure neutron-induced fission yields of relevance for partitioning and transmutation of spent fuel. Cellulose, a sustainable raw material derived from nature, can be used for various applications following its functionalization and oxidation.

This thesis is devoted to the development of new organophosphorus compounds for potential uses in material science and as reagents in Organic Chemistry. Har du några sista-minuten-frågor innan det är dags att söka kurser och program inför våren? Studie- och karriärvägledare tar emot dig i Segerstedthuset kl. Titta efter Siriusflaggan eller fråga i receptionen.

The aim for this thesis was to identify prognostic factors for chronic diabetes complications that exist at the time of diabetes diagnosis. Kungliga Akademiska kapellet framför Prokofiev: Nu tas de sista historiska grönsakerna upp. Köp med dig av årets skörd! Räfsa, elda och hjälp till att hålla Linnés marker öppna.

Korv och dricka till alla som hjälper till! Sök till vårens kurser och program senast 15 oktober klockan Anmälan görs på www. Hans Dalborg, från Säter, hedersledamot i V-Dala nation sedan , samtalar måndagen den 16 oktober kl. Heldagsseminarium i serien Specialsamlingar i Sverige, ett samarbete mellan universitetsbiblioteken i Göteborg, Lund och Uppsala. Bostadsmötet är en tvådagarskonferens som riktar sig till aktörer, intresseföreningar, politiker, tjänstemän och övriga som arbetar med bostadsfrågor..

Årets Bostadsmöte kretsar kring bostadssociala frågor på temat "Rätten till bostad — utmaningar och strategier". Plantera tulpanlök för en vacker vår i Botaniska trädgården. I maj varje år blommar tulpanerna vackert i Botaniska trädgårdens skolträdgård. Han kommer att tala om hur du söker jobb mer effektivt och med bättre resultat och vad du bör tänka på före, under och efter en intervju.

Paul Richards has pursued ethnographic research in rural Sierra Leone for more than four decades. Main research areas include agricultural technology, armed conflict, and the Ebola epidemic. In this lecture, Prof. Richards presents insights from the new book "Mary Douglas: Understanding Social Thought and Conflict".

Paul-André Bempéchat, Artist in recidence vid Harvard University, gästar Musicum i en pianoafton med Chopins samtliga ballader och preludier. Tisdag 17 oktober inbjuder Konst — Läkekonst till Fraktaler och kaosteori i konsten och medicinen.

I samtalet deltar Per W. I denna workshop får du lära dig att använda referensstilen APA. TouchCast är ett filmprogram för Ipad som tillåter dig att spela in, redigera och dela filmer. Använd green screen, infoga power points, kartor eller webbsidor och skapa interaktiva presentationer och filmer.

På workshopen kommer vi gå igenom kortfattat programmets grundläggande funktioner och få testa på att spela in med green screen och redigera i programmet. Nationell konferens på temat tillgänglighet och samverkan.

Föranmälan och betalning sker senast 12 oktober. Docentföreläsning av Sebastian Deindl kl The book presented discusses salient trends demonstrated by contemporary warfare of these first years of the 21st century.

Årets Olof Rudbeckdag bjuder på föreläsningar av framstående forskare inom psykisk ohälsa. Vad som anses som psykisk ohälsa definieras av samhället. Kunskap och öppenhet är därför nyckeln till att motverka tabun och fördomar.

Peacekeepers are widely viewed as being at growing risk of direct and deliberate violence. This dissertation seeks to advance the understanding of such violence, studying its causes, characteristics and consequences. The overall aim of this thesis was to examine the relationship between self-efficacy, individually tailored vocational rehabilitation and transition to work or studies.

You are invited to take part in a unique public performance, led by Emelie Empo Enlund and a team of artists. Atlas 17 is a participatory exploration of the structures that constrict us in today's society. On a journey towards inner and outer sustainability, what do we need to let go of in order to act? No tickets required and all ages welcome. Research in local fracture processes and micro-machining of polymers and polymer-based composites has attracted increasing attention, in development of composite materials and miniaturisation of polymer components.

In this thesis, sectioning machining of a glassy polymer and a carbon nanotube based composite at the nanoscale was performed by an instrumented ultramicrotome. The work in this thesis describes the development of new heteroarylation methodology based on transition metal-catalysed C-H functionalisation and the properties of organomain group compounds. A dissertation on ischemic stroke, the most common cause of handicap in adults and the third most common cause of death in Sweden.

Screening for carotid atherosclerosis has been debated over the past two decades. Paul-André Bempéchat framför kammarmusik tillsammans med medlemmar ur Kungliga Akademiska kapellet. The aim of this thesis was to investigate the effects of several intervention strategies and rehabilitation programs on muscle wasting associated with ICU condition.

The studies in this doctoral thesis aimed at characterizing restricted subpopulations of neurons in the Basal Ganglia circuitry and their importance in the wider function of the network. This thesis primarily focuses on the restoration of deaffarented sensory fibres following injury to the dorsal root and spinal cord.

Docentföreläsning i ämnet "Biologi med inriktning mot evolutionär genetik. This is a panel discussion and it will be followed by an open discussion with the audience. The event is free and requires no prior registration.

It will be followed by a fika. The event is in English. You are kindly invited to attend a panel discussion on corruption in post-Soviet countries. Föreningen Uppsala Sjuksköterskehem — Alumn bjuder in sjuksköterskor till en föreläsning om vård vid hjärtstopp. Ewa Wallin specialistsjuksköterska i intensivvård, som disputerat vid Uppsala universitet , berättar om sin forskning kring hjärtstopp och om närståendes erfarenheter 6 månader efter händelsen.

The aim of cancer immunotherapy is to eradicate tumours by inducing a tumour-specific immune response. This thesis focuses on how antibodies and peptides can improve antigen presentation and the subsequent tumour-specific T cell response. This thesis aims to investigate, in the planning process, the use of district-specific evidence to identify gaps in service delivery in the district health system in Uganda in order to contribute to improving health services for women and children.

The aim of SweCog is to support networking among researchers in Sweden, with the goal of creating a strong interdisciplinary cluster of cognitive science oriented research within Sweden. Equality is not just a function of modern life, which may fail to work under certain conditions. Equality is a horizon of expectation. What then makes advanced contemporary society, especially in nations like the US and UK, so economically unequal?

In summary, this thesis presents a selection of strategies for designing bioconjugation chemistries that possess tunable stability and reaction kinetics under physiological conditions.

These chemistries are powerful tools for conjugation of biomolecules for the biomedical applications. The aim of this thesis was to investigate the prognostic significance of histology and pre-treatment hematopoietic blood parameters. Moving contact line problems appear in many natural and industrial processes. A contact line is formed where the interface between two immiscible fluids meets a solid wall. In this thesis numerical simulations of dynamic contact line problems has been studied.

Despite their importance, the physics of moving contact lines is poorly understood. Innan Sverige fick sin första särlagstiftning mot narkotika såldes opium receptfritt på apotek.

Ekonomhistorikern Daniel Berg har i sin avhandling Giftets värde: Apotekares förståelse av opium , undersökt hur denna fria tillgänglighet på narkotika förstods av droghandlarna själva, apotekarna. I samband med årsfirandet av Reformationen kommer en Lutherkantat av B. Tommy Andersson att uruppföras, ett verk som är beställt av Uppsala universitets Körcentrum.

Musik och text bygger på fyra av Luthers koraler. Hjälp fåglarna att klara vintern. Gör din egen fågelmatare. Ta med en egen PET-flaska 0,5 l att bygga med! Kan du hitta alla smurfar som gömt sig i museet?

Hitta dem och svara på kluriga frågor om hälsa och sjukdom. Aktivitet för hela familjen, fri entré. Alla dagar vecka Måndag 30 okt kl , Tisdag 31 okt kl , Onsdag 1 nov , Torsdag 2 nov , Fredag 3 nov He is professor in International Politics and Regional Security at the University of Algiers, and is a leading expert on conflicts and security in the Sahel region.

Kom till Evolutionsmuseet som under höstlovsveckan erbjuder fria familjevisningar, roliga aktiviteter och trevliga pyssel på temat expeditioner! Var har vi hittat våra dinosaurier och andra fossil? Hur gräver man upp dem? Och vad gör man med dem sedan? Lär dig det och mer i vårt paleontologiska hus. Prova på att göra egen julsenap enligt gammalt recept i museets apotek. Att göra senap är inte svårt men kräver visst handlag och noggrannhet med proportionerna.

Mätning och vägning gör du på apoteksvågar under handledning av apotekare. Drop-in, sista start Viss väntetid kan förekomma. Fri entré till museet. Karriärtisdag - Hur sticker du ut i ansökningsmängden och vad letar egentligen arbetsgivare efter i dina ansökningshandlingar?

Följ med prefekten för ditt elevhem på lektioner i örtlära, trolldryckskonst och skötsel av magiska vidunder. Lektionerna äger rum i och runt Orangeriet — Uppsalas egen skola för trolldomskonst. Välkommen på webinarium om utbytesstudier med start HT Ansökan är nu öppen och stänger den 22 november. Anmäl dig till webinariet på https: Vi släcker ner museisalarna så att du får uppleva föremålen i ficklampans sken. Kom gärna utklädd och ta med egen ficklampa om du har.

Välkommen hit, om du törs! LeDoux, prisbelönt hjärnforskare, författare och musiker från New York, föreläser på engelska om Anxiety.

Dougald Hine and Sara Jolena Wolcott will read from their contributions to this special issue. Copies of the book will be on sale on the night — and refreshments will be provided. In this thesis, I have studied the forces driving genome evolution, using modern genome sequencing techniques and with a special focus on a class of selfish genetic elements known as Spore killers found in the fungus Neurospora. Lunchseminarium i medicinsk humaniora och samhällsvetenskap. Vid seminariet presenterar Sabine Sten det tvärvetenskapliga projektet "Osteoporosis och osteoarthritis, då och nu", se länken nedan.

Alla välkomna — ingen föranmälan behövs. Tisdagar kl till och med 19 dec. Samtidigt pågår en Study Abroad mässa där studenter vid UU kan träffa studenter som är här på egna utbytesstudier. Centrum för polisforskning, Svenska institutet för internationell rätt SIFIR och Uppsala Forum för demokrati, fred och rättvisa vid Uppsala universitet inbjuder till ett halvdagsseminarium kring den senaste utvecklingen i de nordiska länderna rörande övervakning.

Från köket på GH Nation till centrum av samhällsdebatten — ett samtal om erfarenheter, vägval och författarskap Välkommen till en Alumnsalong - Gäst: Tove Lifvendahl, politisk chefredaktör, Svenska Dagbladet. The aim of the kick off seminar is to introduce GIS and spatial analysis in language study via lectures and a workshop. Morning lectures are open to public. If you are interested in participating in the workshop please apply to alexandra.

DNA-analyser används allt mer i brottsutredningar. Marie Allen, Professor i rättsgenetik vid Uppsala universitet ger en överblick över kriminaltekniska och historiska DNA-analyser. Med anledning av Henry Johanssons bortgång den 16 juni inbjuder Uppsala medicinhistoriska förening och Uppsala medicinhistoriska museum till en minneskväll där Henrys vänner Lars Grimelius och Mats Westman berättar om Henry som kirurg, medicinhistoriker och medmänniska.

MeToo väcker stor debatt över hela världen. Nu inbjuder U-FOLD och samarbetspartners till konferens MeToo - sexuella övergrepp, hedersrelaterat våld och trafficking - hur kan vi samarbeta för en förändring? Anmälan till info shrl. In this thesis, in-line vacuum, sputtering-based processes for the fabrication of complete thin film chalcogenide solar cells on stainless steel substrates are studied. CIGS absorbers are deposited in a one-step high-temperature process using compound targets.

Female ex-combatants in Colombia, White Trash i svensk tryckt och fadersgestalter i pappalitteratur. It is difficult to overestimate the importance of neutron cross section standards in the nuclear data field.

Accurate and precise standards are prerequisites for measuring neutron cross sections. Two different projects are presented here with the aim of improving on neutron standards. This thesis addresses technical challenges of testing, deploying and monitoring full scale wave energy converters WECs. It is divided accordingly into three topics: Each topic presents new or improved technical solutions to enable offshore wave power research.

This thesis covers computational methods for segmentation and classification of biological samples imaged by microscopy. Welcome to the open session of the international conference Future s of the Revolution and the Reformation.

In this thesis we developed and applied combinations of machine learning strategies to study some of the deadliest human diseases and the agents causing them. The results obtained in this study further our understanding about them, paving the way for the development of more efficient and more reliable counter strategies against them. Föreningen för kvinnliga forskare i Uppsala ordnar traditionsenligt Kvinnomaraton där forskande kvinnor från Uppsala ger korta presentationer av sin forskning.

Sant och falskt i växternas värld Följ vägen till sanningen — ibland är den rak och enkel, ibland snirklig och svår. Hur lättlurad är du? Försök finna raka vägen till sanningen om tropikernas växter! Går du på växtexperternas alternativa sanningar? Vem har rätt egentligen? Uppsalas museer slår upp portarna för årets Museidag med det gemensamma temat Sant eller Falskt?

21 maj Drömmen om det exakta - Ny utställning på Gustavianum Lärmiljöer - var är vi nu och vart ska vi gå? . Auricular acupuncture for insomnia när världens ledare än en gång sätter kärnvapenkrig på agendan? .. Binders: Applied to Human CRP, Carbonic Anhydrase (II, IX) and Lysine Demethylase 1. 30 jan En tidigare ocirkulerad 8 mm film från Gröna Lund har nu sett dagens ljus till . Den är som "High Fidelity" av Nick Hornby; ett gäng skivnördar som snackar Låten ”Insomnia” är tvärtemot vad titeln utstrålar ett riktigt sömnpiller och .. Sista spåret ”Breakthru” må påminna pyttelite om Emperor á la ”IX. logierna kting Internet, det medium som nu är på väg att ändra villkoren för bok- sering i skildringen av den ras som en gång gav människan impulsen till att bruka En av de arton raser av släktet homo som avlöser varann i Stapledons TURESIMEDIA ECOLOGY ILAB/96/COTV) och Insomnia av David Jewell, Steve. ESKORT HOMOSEXUELL MÄN LINKÖPING TRANNY COPENHAGEN

Ix nu homo insomnia gangbang

En litteraturkritiker exempelvis har det motsatta problemet. Att i all sin bildning, för trovärdighetens och läsbarhetens skull, vara en intressant person. Detta på allt mindre utrymme, för mindre och mindre betalt.

Jag vill inte påstå att vi har de kritiker vi förtjänar, men att vi förtjänar bättre kritiker. Fortfarande var det nån jävel som filmade det där, med avsikt att göra ner den storväxte killen. Och så går det som det går. Men det är inte rätt ändå. Efter vad jag har förstått så har den store grabben där blivit mobbad i evigheter och aldrig sagt ett pip förrän han Zangiefade den där lille mobbaren.

Det ska han i sin tur ha blivit avstängd för. Stackars kille, fy fan. Jag gillar inte våld och så va, men jag kan inte klandra honom. Hoppas han kan ta till sig stödet han har fått från teh internets och göra det till något bra. Ja, det kan hända. Men jag hade inte ens hört talas om att han gjort nåt med Yorke innan, så för mig var det intressanta nyheter hur det än slutar.

Den där polaren till den lille tönten som kommer och tuppar efteråt; fan vad det hade varit fett om hon, kvinnan, den kvinnliga läraren, sparkat honom rätt i kuken. Äh, analyser hit och dit. Tjockisen spöar tillbaka och det är fett. Jag gillar att bajsbarnet dessutom får ont, bryter tydligen foten.

All annan kontext är ointressant. THIS is what I say: Mer om killen som slog tillbaka på söndag, tydligen. Det här är för jävla fint: Ser fram mot Tisdag i UA. Men, jag förstår din irritation över Pos ljumma intresse och irriteras själv över att hans oförmåga att skriva om hur det faktiskt låter.

Där tycker jag Dan Backman SvD gjorde sitt jobb bättre. Jag lyssnar ibland på CD-revyn på P2. Som tur är brukar de vara flera och tycka olika, jag fattar aldrig vad nån menar när den säger att det är utan glöd e dyl för jag har sällan hört musiken tidigare och tycker att allt är sjukt bra framfört.

Vad jag vill säga med det vet jag inte. Borde kanske sova nu. Förresten, hur blir det med The Bells och Uppsala? Och hur många är vi som ska på bh på tisdag, ses vi i kön, ska vi ha namnlappar etc? Stod och bläddrade i Studio på ica ikväll och helt plötsligt dök en massa bilder på Lillis upp. Det tyckte jag var fint. Jag drömde i morse att jag flögs till Lule där stålmannen och matti satte mig i arbete på tidningen så dom slapp och kunde löka istället. Po får vara hur ljum han vill.

Han gillar ju vår nya skiva. Problemet är inte att jag vill att han ska gilla oss mer. Reagerar bara på den här grejen med nu och då. Om vi i Po: För övrigt har jag slutat röka igen. Har druckit mig full bland rökare utan att röka.

Livet är bara lite mer meningslöst. Lidl stängde ner facebook på företagets datorer, med anledning av att personalen hade ägnat sina raster åt att facebooka. Är det sant eller en anka att en företrädare för Lidl ska ha uttalat sig på följande sätt angående detta: Och på nya Malmö station lutar bänkarnas sittyta, så att man inte ska kunna ligga på dem.

Detta för att avskräcka icke önskvärda individer läs uteliggare från platsen. Jag vill minnas att jag knöt näven i byxafickan. Om det skulle målas grottmålningar i Lascaux nu, idag, så är det dessa bilder av den alienerande, distanserande, anti-existens-törstande människan, med näven i fickan som ska målas. Jaja, alltså hänga upp kläderna på den intergalaktiska tvättlinan; kremera, pulverisera!! Dagens skiva sa det ärligt i alla fall: Men en av poängerna med Pos skriverier överhuvudtaget är ju att han skriver sitt eget liv i allt han gör, och att det är ett stort projekt och jag tycker det är synd att ingen ser det.

Att vi andra ingår i hans projekt likaväl som att han skriver om oss, gillar eller inte. Han lever ju med oss, och antecknar. Jag tycker det är en ära. Han är en av dem som ingår i mitt. Vilket bolag ska släppa split-epn? Det vara bara på vinyl, va? Och välkommen tillbaka till Malmö. Ni ingår alla i mitt projekt. Jag ska nog få fason på er. Sen, men nu tror jag att jag ska ta ett till halvt glas vin. FLÄSKkotlett, pommes och pulverbéa till middag.

Så kan man ju se det. Men… är verkligen skivrecensionen det optimala forumet för den typen av skrivande? Forumet spelar ingen roll alls tycker jag. Jag pallar inte ge mig in polemik nu, C, men det där håller jag inte alls med om. Fattade väl att du skulle tycka så.

Orkar inte heller prata om det nu. Alltid kräk-trött på mina egna åsikter innan de ens blivit formulerade. Det roligaste som hänt i mitt liv utspelade sig igår i en hall, där en chaufför höll brandtal mot en allmän idrottsklubb och dess supportrar, alltmedan hallägarens storebror stillsamt stod och hatade.

Kom igen nu, Lule. Gå inte mot ert största slutspelsnederlag någonsin. Asså, inte för att jag bryr mig, men ändå. En polare och jag råkade under ett halvonyktert tillfälle hälla ut alla popcorn på golvet, men det hindrade inte oss. Det var bara att salta golvet ordentligt och gå vidare med livet.

I nuläget äter jag vad som helst. Jobbat i ett dygn nu, inte ätit alls under den tiden. De där Säkert, de är som svampar! Eller vänta, det var mig och Magnus jag tänkte på. I abstinens efter Grytts nya singlarna är, som konstaterats, så sjukt bra , vilken skulle ni säga är den bästa av hennes soloskivor?

För de som bryr sig: Nu står allt hopp till Luleå eller Skellefteå. De andra två som är kvar är de enda lag i världen jag tycker riktigt illa om.

No offence, KBoi, du vet hur det är…. Stundande turné ju, så jag har jobbat undan lite. April, april slöa sill. Nu har Stalle 2 månader att jobba ifatt. I ett annan dimension http: Du som kan, jag hade tänkt sätta mig in i Battlestar Galactica. Är det talsserien eller den moderna som är the shit? Ska man se båda? Kan man skippa originalet?

Eller är det den som är grejen? Jag vet en som vaknade fullt påklädd ovanpå överkastet med en McFeast i vardera jeansfickan. Det är du, jag, min vän, P och Conny iaf. Vi ses i baren. Jag har en blomma i kavajslaget. Du ska BARA se det nya. Originalet är skit, även en kort version som gick på talet är skit. En gång var det en som köpte en Big Mac-meny och gick till Max och åt upp det medans han väntade på sitt Suprememål. Och den som köpte en Big Mac-meny och gick till Max och åt upp det medans han väntade på sitt Suprememål.

En blöt lördagkväll för länge sedan var det en som gick in på McDonalds och beställde ett McFresh. En gång var det en tonåring som somnade på lunchen när han åt pankakor och vaknade av att han stack sig själv med gaffeln i munnen. En gång var det en yngling som satt i köksfönstret och bestämde sig för aft bara lyssna på Kjell Höglund den dagen. Jag älskar få skivor.

Men Häxprocess uttrycker värderingar jag själv inte kan formulera, som jag håller med om. Höglund är det största geni som fötts i Sverige, större än Bergman. Börjar grina av tanken att han super ihjäl sig. Själv sitter man och läser Niklas Orrenius bok om Sverigedemokraterna och återupplever höstens sorger igen.

Intressant, men jävligt frustrerande läsning. Min historia handlade faktiskt om en kompis kompis. Men det var en gång en yngling som åt ett McFeast och gick hem och kräktes upp det igen. Matti vad gillade dina barn för musik när de var små? Har lyckats med konststycket att få barn och har nu en liten son på tre månader som gillar musik och vill bara höra om dina barn haft någon favorit musik vid den ringa åldern.

Det bara blidde så. Ja, när de var tre månader brukade en av dem somna om jag dundrade på Sibelius på förtan. Och en kunde Blurs Song 2 innan han kunde prata, men han var nog snarare ett år då. När han blev lite äldre sa han: Det här kommer jag aldrig att förstå. Men jag har inte gett upp helt angående det, för nu är är han 15 och gillar Totalt jävla mörker. Han är glad som en lärka. Jaha, då kommer minst ett avsnitt av Walking Deads andra säsong handla om en ensamstående, manlig författare från Maine som mest drar omkring och tänker på sin barndoms somrar och rocklåtarna från förr.

Han har svåtrt för trånga utrymmen och långvariga kramar,. Trevligt att träffa lite folk härifrån också! Rivig bit, den där Stumfilm. Trist att köra bil 20 mil tebax efter konsert bara… och sen gå upp 6. Det är fan inte helt okomplicerat att ta sig hem från Uppsala efter midnatt.

Heller inte att ta sig upp och till jobbet dagen efter. Verkligen stumfilm, en taktstampare. Hoppas det gick bra. Ekonomin räckte inte ens till här i Uppsala.

Vilket kanske var tur, brevbärarens huvudvärk kom som ett brev…. Tackar för era fina svar. Lillgrabben gillar just nu Zelmani basgången… , Dylan munspelet , Fred Åkerström mamma märtas röst när hon sjunger och är livrädd för min gammalpunk grisen skriker, ebba osv.

Jag skall prova Karnenina, känns spontant som något han kan börja gilla. Har inte provat klassiskmusik men det sägs ju vara bra. Jag var lagom nervös innan, fattade inget under giget, och efteråt var jag oförklarligt rastlös och hade dåligt samvete för att jag ville prata med så många, och därför kändes det som att jag inte hann umgås med någon….

Jag gillar verkligen er utveckling, och just den här låten är ju bland det bästa som ni har gjort. Fan The Thing spelar i Luleå på lördag, men jag kan inte gå. Enda lösningen verkar vara självmord. För övrigt, ett bandnamn som ingen nämner när vi talar om sånt är The Tourettes. Fan vad bra egentligen. Vad är grejen med SVTs förakt mot glesbygd i allmänhet och Norrland i synnerhet? Nu visade TVn någon jävla Stockholmare som åkte runt och testade pölsa hos gamla människor i små gårdar.

Först Dansbanan i Täfteå och nu det här. Ska man inte ens få kolla på Go kväll utan att bli upprörd? Om teve producerades ute på glesbygden så skulle det vara ett evigt storstadsförakt istället, åtminstone träffar jag ofta människor som uttrycker sånt när jag t ex är hemma i AC. Båda varianterna är förstås idiotier, eftersom de inte överensstämmer med mina egna anledningar att hata dem båda. Kanhända, men fan, det är ju mest resultatet av att storstäderna varit norm så jävla länge och att städerna växer på glesbygdens bekostnad.

Inte så jävla konstigt att man blir lite vrång. Han är helkul, och pölsa är fullständigt obegripligt. Spotify-snubblade in på Mayer Hawthorne nyss.

Aldrig hört talas om innan förens för 5 minuter sen och blev helt såld. SHEEN är ju alltings förebild:. Bland de som bryr sig verkar Big Loves slut vara otillfredsställande. But I beg to differ.

De som klagar har klagat för mycket överhuvudtaget, har inte kunnat släppa den hemska fjärde säsongen och väver in sina egna åsikter om polygami. Den åsikten är irrelevant. Det är svårt att skriva om det helt utan spoilers dock. Jag kan i alla fall säga att en grej många stört sig på är att fruarna inte sett vilket svin Bill är, att de inte frigjort sig för länge sedan. Jag tycker man missar hela premissen då; att serien handlade om kärlek, inte polygami.

Dessutom tycker jag inte Bill är ett svin. Tunnelseende, naiv och karismatisk. Med rätt vansinniga åsikter. Men absolut inget svin, hela tiden välmenande, sett ur hans eget politiska och religiösa rätt hopplösa perspektiv. I likhet med Twin Peaks hade Big Love alldeles för många sidospår som aldrig följdes upp. Dessa kan i de flesta fall härledas till säsong fyra. Men nu, i sista, tycker jag man knöt ihop det man behövde knyta ihop. Allt som var intressant i alla fall. Tror till exempel inte att Weber Gaming nämndes en enda gång.

Samma med den illegala papegojhandeln och Joey — gud vad det var skönt att slippa den grinollen. Jag tycker det här är en av de fyra, fem bästa avslutade serier jag sett överhuvudtaget. Hade gärna sett en till säsong nu, ur perspektivet som antyds i slutscenerna. Jag vet att det finns minst två pers här som är intresserade av det här i alla fall. Jag har inget annat forum att skriva av mig i heller. Men finns det nåt riktigt bra serieavslut?

Man är ju svag för typ som Band of Brothers-avslutet He went on to do yada-yada-yada osv. Men när det kommer till fiction så vetefan.

Kommer nån ihåg nåt slut överhuvudtaget? Stanna klocka stanna absolut med på skivan som kommer i November. Intelligent folk som skriver här. Det kan nog bli ganska festligt! Jag är där tors-sön. Kanske ett öl annat skratt. Den nye, store nattchefen pratar med Buntz som precis blivit suspenderad efter att ha gett Polischefen på käften. Buntz går ut genom dörren. Såg faktiskt sista avsnittet i torsdags.

Bästa sluten var ju Sopranos och Twin Peaks. Big Loves påminde mer om BSG. Six Feet Under med. Bästa epilogen, typ epilog i alla fall: Och så vad jag tycker man bör lyssna på i april. En timme i april åtminstone: Jag har också gjrt en! Novis i sammanhanget, men ändå: Det här lyssnade jag på i mars…. Läs va man får utstå som professionell tyckare: Att jag rakt inte vill byta identitet.

Och bara det enkla faktum att jag vet vad kärnan till problemet är. Nämligen bara att jag inte har några pengar. Så enkelt är det. Men det hade jag aldrig kunnat acceptera då. Det hade känts som att jag påverkades av triviala saker.

Som att problemet måste ha varit djupare. Det är ju ingens fel. Jag kan också glatt konstatera att Stålet inte bara är min bästa kompis, utan håller sig á jour med fosskningsfronten:. Förresten, tack vare Conny vet jag numer att Ingen klass, ingen stil finns på Spotify. Jag älskar den skivan. Så ni ser, det här med blandbandandet fyller även en upplysande och folkbildande funktion.

Är det inkorrekt att kalla den kvinna som gift sig med min farbror för faster? Ibland kommenterar folk ovanstående historia med diverse antydningar om norrländskt syskongifte.

Man säger ju så. Det gör de ju på sätt och vis på engelska med. Där heter ju faster och moster samma sak. Fan, nya Strokes är ju bra! När de var som bäst, på sätt och vis. Annars är det klassisk New York-rock, men inte samma sort som de gjorde tidigare. Nu är det mer Talking Heads och Blondie. Ni fattar ju skillnaden. Det där är bara början av listan på grejer jag inte behärskar. Den tar aldrig slut. En liggande åtta, den listan.

Det har nu gått en timme sedan jag skreb det där. Ett av barnen har magsjuka det går på skolan så det kommer iofs inte som någon överraskning. Ni vet de där första tankarna efter katastrofen, när det är dags att städa upp: Vart ska jag börja?

Ska det någonsin sluta? Kunde jag valt en bättre kväll att dricka femton öl på? Det är ett blogguttryck, mest tjejbloggar. Om nåt bra, oftast gulligt, om ens barn ex vis och jag gillar det!!! Jag dör på det. Det kan vara ett stockholmsuttryck oxå. Bara för dig, vettu ändå. För de andra är det vardag.

Det var fan inte igår man hörde ordet blandekonomi. Bra tal av Juholt. Gummos utlåtande i frågan? TÖ har pratat mycket om detta sista veckan. Ingen jag känner har någonsin hört talas om honom. Han blev mördad av oklar anledning. Någon här som är bekant med musiken gjord av Peter Ivers? Min tur att säga att jag ska sluta dricka. Var inte överdrivet i hatten igår, så det är inte därför, men jag blir för jävla tjatig och tråkig när jag dricker.

I framtiden blir det hallonsaft och hålla käft. Aldrig hört talas om Peter Ivers. Men det är bra. Borde ha med mig en bandare å spela anti cimex på högsta volym i rökrummet.

Will Ferrel blir chef! Att du vill skrämma poptjejer tillsammans med mig ser jag som en stor ära. Men jag är tyvärr med rädd för dom, än dom för mig. På ett årsparty i Malmö stad såg jag Problem. Så jag hat räknat lite på det här: Matti är då typ 67 bast.

Det borde du väl fixa? Ska vi boka om det? Vill se dem igen. Har varit på väg att se dem fyra gånger men det har bara blivit av vid ett tillfälle. I kväll såg jag bob hund. Ja, ikväll i Malmö hade man velat vara klonad. Var också bjuden till års-kalaset, Graveyard spelade på Debaser, vår efterfest i logen pågår till 4, men jag hänger med min dotter på hotellrummet.

Vi har ledig kväll i Malmö i morgon, om nån vill ta en stilla öl på Tempo i morgon kväll så är jag förmodligen där ca 21, nånting. En kväll med Min trampolin kan aldrig vara fel. Tyvärr var jag inte riktigt i form. När jag är nykter stör korta jag mig på alla långa fyllo och de är ju omöjliga att undvika på en bob hundkonsert en lördag.

Saknade Det överexponerade gömstället och låtar från Stumfilm. Skamsen; trist men bra! Fy fan och hej då. Jag tycker de är överskattade. Men sen kom jag på att det var en skiva du talade om. Själv har jag börjat sätta samman en låtlista med alla smådeppiga bub hond-låtar.

Den kommer att bli fantastisk. Underbart att få höra Jag rear ut min själ i kväll också. Åh, skruvar mig generat. The Who är ju för övrigt överskattade. Townshend i synnerhet, särskilt som gitarrist. Och Daltrey, inte ens hans mamma kan ju tycka han är bäst på nåt, mer än på att bra hår.

Townshend, SOM han spelar däremot, hur han vevar och rör sig, då är han genial. Men musiken bär inte upp det coola. Finns kanske fem Wholåtar som är perfekta. OM man jämför med deras samtida: Small Faces Pretty Things etc. Velvet, Beach Boys, Byrds som jag nyss börjat fatta grejen med , Doors etc. Sena Left Banke, jag dör vad det är bra. Svart flagg, nu börjar jag fatta, när jag hör låtarna i ordning. På tal om svart flagg. Kolla Clas Svahn, journalisten som vet hur man nyanserar grejer.

Kommentarsfältet är grädden på moset. Hoppas inte att hela Thurston Moores skiva låter som smakprovet. Ok för att de aldrig gjorde något helgjutet album, de var alldeles för kaosiga för det. De sitter inte ihop som band. Keith Moon och Pete Townsend är coolare än några andra musiker från den eran, samtidigt som basisten står stel som en staty, och sångaren bara är helt fel.

Men, matti, du borde ha förstånd att uppskatta just det där som du kritiserar hos Roger Daltray! Han försöker sjunga på ett sätt han inte klarar, han är inte svängigast, inte souligast, inte kaxigast, inte coolast. Just därför har jag lärt mig tycka om honom. Det är så mycket arbetarklass över The Who, de är liksom oriktade skinheads som bara vill riva och förstöra. Jag tycker det är vackert. Och här ett gäng klassiker. Det kommer jag att göra. Men jag väntar tills skivan kommer.

Vill inte slita ut den innan jag hör den i sitt rätta sammanhang. Visst är den, Monty Python? Den satte en ny standard för mig. Jag har nu nya, högre krav på vad jag vill få ut av en skiva. Ikväll två goda öl och några skratt för mycket i Malmö. I morgon Tavastia i Helsingfors för första gången sen Ser mest fram mot sista giget, om vi hinner ses då allihop.

Jag gjorde ju ingen årsbäsalista i julas. Men jag kan säga att jag tycker att Shackletons Fabric album är fruktansvärt bra. Är det nån som har tänkt på att Riddarna låter rätt mycket som Syster Lycklig? Jag vänder mig nu snarast till de som är över 35, kanske till och med över Det här med årsbästa: Om en låt släpps som singel under men hamnar på fullängdare först , kan den fortfarande vara en av års bästa låtar, eller är den diskad?

Så tänker jag i alla fall. Åtminstone om man listar. Däremot kan man ju häva ur sig att det där var en av förra årets bästa låtar, lätt, alla kategorier stjärnstopp. Men på listor har den inget att göra året efter. Men man KAN smyga in den på albumlistan, i någon slags kommentar: Smugglandet hade jag inte tänkt på, bra där. Känner att jag måste börja lyssna lite mer på musik igen — alltså, verkligen lyssna — och då kommer man säkerligen vilja lista en del vad det lider.

Samtidigt så listade jag inget förra året vad jag minns, och det var ett par gränsfall där som man borde ha tjatat lite om. För att vara anarkist, tycker jag du har väldigt detaljerade regler för de lite mer perifära förehavandena, Matti.

Leva med det sen. Bästa liverecensionen ever sen nån skrev, om en spelning med Yes: Det är lätt och självklart att hata på SD, och självklart gör jag det.

Men SD har ingen verklig makt och de som röstade på dem är maktlösa, många röstade på dem av den anledningen. Moderaterna, däremot, har ett program, de bajsar mig, dig och resten av kultur- Sverige i munnen. Men du kanske gillar det? Vad dålig smak du har i såna fall.

Vad är det här för jävla twitter-infestation? Angående SD även om jag tycker att vi harvade igenom ämnet ganska bra direkt efter valet: Att det på ett rent praktiskt plan var värre att rösta på M kan jag förstå, men kan vi inte enas om att det rent ideologiskt är sju resor värre att sympatisera med SD än med M?

Därmed inte sagt att jag är någon vän av M, men det vet ni väl redan. Hör nu, jag vet fan inte vars jag sa det där. Men för lite kontext: Jag är anarkist, ni kan ta eran parlamentariska demokrati och analys och köra in den i kuken. Hur kan någon ens tro att jag tycker något annat? Jag blir helt upprörd. MEN det är M som monterar ner, som har makt att montera ner systemet. Som gör att folk röstar på SD. SD är nassar, ja, men M Alliansen har bäddat fint för dem.

Det är de som är kvinnofientliga, inte tar integrationsfrågor på allvar, skapar större klyftor mellan fattiga och rika. Mellan heteronormativitet och allt som kan sägas stå vid sidan av det, som likställer kultur med sport och underhållning. Och sossarna med för den delen. Hade vi haft en arbetarrörelse värd namnet, en vänster värd namnet hade det aldrig hänt.

Och ursäkta om jag inte är statsvetare, helt säkert finns det forskning ni kan slå mig i ansiktet med, men jag slår fan tillbaka. Inte trodde jag att du skulle föredra SD framför M på det ideologiska planet var skulle jag ha fått det ifrån efter alla dessa år i gästböcker och fan vet allt? Jag uttryckte mig jävligt klumpigt och det ber jag om ursäkt för. Inte ska du sitta och bli förbannad för att jag inte väger mina ord ordentligt. Eller jo, just det kan du ju faktiskt få bli förbannad för, men inte för att jag skulle tro att du har någon tolerans för SD, för det tror jag inte och har aldrig heller trott.

Det är nog mig han är arg på. Men jag pallar inte polimisera. För den som vill bli arg på mig är det nog inte svårt att hitta legitima anledningar, men det vore synd om jag går och gör någon ledsen eller förbannad bara för att jag pratar förbi dem.

Aftonblaskan publicerade den här genomarbetade artikeln i helgen, där deras specialist på fotoredigering hade gjort ett riktigt proffsigt jobb:. Det var festligt formulerat! Birgit Bidder lirade förband på Södran tidigare i kväll. Det var schucker feeling! Blir grymt att se det där med fullband sen.

Som släkting och god vän till folk i bandet känner jag mig verkligen opartisk, men fan vilken bra spelning det var! Sju låtar körde de, de fyra som de lagt ut plus uppenbarligen… tre till.

Det var välrepat och jävligt självsäkert. Bra ljud och fint ljus. Julia sjöng oantastligt som vanligt. Martin jinglade lika oantastligt som vanligt. Joel hade cool stil. Kalle D och David N la snygga körstämmor. Man kunde fan inte tro att det var en förstaspelning. Ska jag klaga på nåt så skulle det kanske vara att andra låten inte sved till riktigt lika mycket som de andra. Utan musch ser han ju ut som den där programledaren, kanske tänker jag inom sport, kommer inte på namnet.

Men om han ska ta en mustasch borde han väl nästan ta alla tre? Det blir asymmetri annars. British Sea Power på Letterman nu. Först ser man det knappt, men vilka freaks de är. Senaste skivan, alltså den är ändå grym. Mustachen sköter han ju om i alla fall. Tack B och C! Den där Kontakt-fliken på sidan verkar fungera sisådär.

Den här tyckte jag var lite kul. Det är nog bara jag som bryr mig, men jag tänker ändå tala om att Fleet Foxes senaste har läckts. En felfri rip kom så sent som idag tror jag. Hon har avböjt att för Di.

Är inte det jävligt konstigt gjort? Ok, har man avtjänat sitt straff så finns ju ingen större anledning att en privatperson ska redogöra för sitt brott i Dagens Industri. Men varför hänvisar hon till honom? Han har antagligen inget att göra med saken överhuvudtaget, hoppas jag. Maila eller messa gärna vem det är, tack. Jag vågar inte svara annars. Det var fruktansvärt bra. Strömmen gick innan gigg, lyktstolparna runt Bergsundstrand slocknade och Strand stod utan el.

De fick lira helt oförstärkt, inklusive sång förstås. Folk lyssnade så uppmärksamt. Mycket av tidiga breach i axegrinder, särskilt i introdelen dvs grymt. Köpt skivor idag, fast jag inte hade råd. Den är ganska långt ned på sidan. Nästa bloggare som blir erbjuden av förlag att skriva en bok får en gammal PC Laptop rätt i garnityren. Fatta det era jävla sopor. I type at one hundred and one words a minute. Jag tycker det är fullkomligt apart att Kamratskap Rock inte finns som pocket nära kassan på ett ICA när dig.

Kanske det är förlagen. Glasvegas nya skiva, missa inte, tredje femman jag delar ut i mars månad: Ja, men tjejan är det ju synd om. Hon är bara en unge som så många andra kids vill bli popstjärna och som helt plötsligt fått enorm uppmärksamhet. Måste vara hårt att vara så ung och ta emot så mycket skit för så lite. Hatet är inte särskilt förvånande, men definitivt missriktat. Det som borde hatas är väl Ark Music Factory och andra giriga vuxna som håller på att pimpa ungar som de gör.

Snubben som skapade Tatu är inte ensam längre. Jag har ett par Klipsch S4-i. Finns både som vnaliga och för såna mobiltelefoner så att man kan ha dom som handsfree och med en liten treknappsfjärr på sladden. Bästa köp jag gjort. Det är alltså in-ear-hörlurar. För att spela in och sånt har jag ett par AKG för nån femhunka, dom finns i en miljard varianter, den jag har är toppenbra för mig. Hur kunde du få rollen att spela Matti? Ni är ju inte lika på en fläck. Möjligen att ni går likadant.

I morrn Umeå Open! Och vilken delegation vi har! Fler till och med? Alla gå sönder, från billigaste clabbes till dyraste Siegheilers. Jag snittar minst ett par om året. Nu är det på tiden att du blir redaktör för svenska WFMU! Jäkla skön radiostämma, i paritet med Sven Jerring. Nån som behöver jobb i götet? I vilka format släpps Allt det här? Kommer den att säljas på konserten eller måste man invänta 13 april eller vad det nu var för datum?

Sitter nu i baksätet av bilen, med Lillis och Matti i fören. Ser knappt nått, dom slänger allt skärp över mig. Men det verkar va fint väder och visst ska det bli kul med Umeå Open. Är ba så jävla pessnödig och Lills vägrar stanna. Har en tom Mer Äpple-pet. Ingen skulle märka skillnaden. Så jävla roligt och genialiskt: Då var det som jag trodde från början. Men någonstans stod det att den ÄVEN skulle släppas på vinyl i limiterad upplaga.

Det gjorde mig förvirrad. Oslo för det är så jävla dyrt. Jo visst, men så är det inte. Själva fysiken och fysiologin kring synen däremot, den går inte att slänga i filosof-lådan. Inget fel med det, dom är bara sämre än oss. Nåt med färger som däremot ÄR jävligt coolt, är att ett bord som är rött när det står i ljuset, faktiskt ÄR svart när det står i mörker.

Sådan är fysiken kring ljus. Å de mina härrar, de e fett. Men ni är väl bakfulla, era jävla arslen. Hawkwind var ju ett höjdartips. Har också lärt mig att The Electric Prunes Underground är en riktig skatt:.

Ja, det är helt lönlöst att nia den här gästboken, den är alldeles för mångkulturell och mångfacetterad. Några har jobb, andra inte.

Några har druckit öl dagen innan, andra inte. De som hellre vill ha CDs eller den begränsade vinylupplagan klickar här. Seattlebandet som, till stora delar, blev Ministry. Efterfest med Lillis, Matti, Stålet och andra random pajsare varav en hade med sig en säck!

Min intervju med Dennis Lyxzén i vimlet: Jag dör på Johnny Thunders. Äh, jag lägger mig här och röker lite. Fuck you, hej då. Alltså det är JT som säger det här, inte jag. Jag är glad som en lärka i en laxask. Fan, jag känner igen det där klippet på KBois utekväll. Har nån länkat till det tidigare? Om 5 timmar återträder jag i min vardag. Knega kanske snarare halvgrymt. Fan, vårt torsdagsprogram i radion blev ju kanon det med! Gillar ni Sahara Hotnight nya singel?

Är det här en sån gång man kan ställa två frågor i en och räkna med ett snabbt svar? Så långt sträcker sig mina tankar en vacker vårdag som denna. Livet är fint ibland, helt utan anledning. Ni är ju ändå unga. Jag kommer ju ha det så här till på typ torsdag. Och sen drar jag till Linköping och Malmö.

Och då är det kört igen. När svettningarna satte igång i går kväll, jeeesus. Det känns som att jag brunnit upp inifrån. Jag är helt dum i huvudet och har små nervryckningar i ansiktet.

Linköping nu på fredag. Jag spelar akustiskt, Pascal spelar elektriskt. Samma grej på Debaser, Malmö dagen efter. Och då spelar Sad Day For Puppets också! Alla Sveriges sämsta personer samlade på en plats. Verkar ju bli en jävla mardröm. Kan vi inte bara förstatliga etern igen? Nationernas hus på fredag.

Jag kommer och tittar. Någon annan som är i stan på fredag och känner för att ta en bärs? Norsk, extrem, progressiv och alldeles underbar skiva från De blev Virus sen. Annat grymt norskt band. Igår när jag åkte tillbaka från stugan till Uppsala tänkte jag mycket på vänstern, efter att ha läst Mattis minikrönika om bobdog. Jag var ju jävla apafull den kvällen, men det var sånt jag kände, att jag gillar popvänstern.

Man kände sig lite hemma. Inte alls någon djuplodad känsla eller särskilt vettigt resonemang varken nu eller då , men det var jävligt skönt.

Puffers are only administired by females to a male or female partner. When a woman accidentally farts during intercourse. Not to be confused with a pussy fart, this is an actual flatulent fart. A state of engorgement of the penis between completely flaccid and fully erect. Often observed just after sex, during moderate sexual stimulation or just after waking up as opposed to a full-on morning missile.

Tänkte att eftersom facebook är en. Men å andra sidan har jag varken dubbelmaster eller har pluggat i London i två år. Har provat poke, har funkat ganska bra. Men så blev poke bytt till puffa. Nu är jag fast i en puffa-relation, och jag vet inte riktigt vad det betyder. Lyssnar på Will to love med Neil Young. Att man kan bli tårögd av en låt om en vandrande lax är fan makalöst. För några år sen självskadade jag pga tvångstankar och nu är det fula ärr kvar.

Jag har en fråga som rör mig själv och skolan. Jag har sedan flera år tillbaka lidit av oro, stress och social fobi, detta har påverkat min. Hejsan tror att jag håller på att få en ätstörning undviker vissa måltider, tänker ofta på vikten och träning. Tränar 6 gånger i veckan gympan inrä.

Jag har mått dåligt ungefär sen jag var 10 år så det har tyvärr varit många hemska och jobbiga år för mig. När jag var 10 så började också mycke. Om man går hos bup men vågar inte berätta hur man känner, vad ska jag göra så att jag får den hjälp jag behöver. Hej Jag är 17år har snart gått ur mitt första år i gymnasiet.

Mitt liv har känt tomt å meninglöst sen jag börja 8: Jag är 17 år och kan inte bo hemma av olika anledningar och behöver hjälp jag undrar om det finns nån man kan ta kontakt med via nätet då jag har jät.

Hej jag vet inte riktigt vart jag ska börja. Jag har alltid varit en glad och positiv tjej men senaste tiden har det blivit annorlunda. Det är många i. Jag mår jätte dåligt o vet nt varför. Ja e bah fett ledsen, vet nt om det beror på att ja har jätte ont i knät men tar tabletter för det som nt hjäl.

Mår dåligt och känner mej aldrig glad. När jag är med kompisar känner jag mej likgiltig och de känns snarare som ett måste. Har alltid haft svårt att. Har lite frågor om utredningar m. Har länge haft ilske problem men på senaste tiden har jag märkt att jag har.

Jag är sjutton år. För ett antal år sedan var jag sjukligt hypokondrisk. Jag var alltid tvungen att tvät. Jag är en tjej på 15 år som har väldigt svårt med att sova borta Jag har alltid haft svårt med det men under en period så blev det bättre v. Jag har ett problem. Jag hatar mig själv. Det kanske inte låter så jobbigt men det är inte kul. Så fort jag ser mig själv eller att nån p. Jag är en tjej på 14 år och jag går i 7an. Jag känner mig tvingad till att träna, men jag vill verkligen inte det.

I skolan har våran lärare get. Jag har ska snart börja tvåan i gymnasiet och jag har ingen motivation kvar för något. Jag känner inte att jag har någon framtid och tänker väld. Jag är en tjej på snart 14 år och jag har i över ett halvår kännt mig nedstämd.

Allt började pga förändringar i skolan, jag började sjuan och jag med. Jag har varit nedstämd och mått väldigt dåligt i cirka en månad nu. Jag vet inte vad detta beror på. Mina tankar och känslor bara snurrar runt. När jag var 13 år kände jag att jag reagerar på ett annorlunda sätt jämfört med mina vänner t.

Jag skriver till er eftersom jag inte har någon att prata med då jag inte har någon pappa, min mamma arbetar hela tiden, min storebror har egna. Jag är en tjej på 18 som haft ätstörningar sen jag varit Jag har haft kontakt med både SCÄ och Mando men är ändå inte frisk.

Jag har fuskat nig f. Hej, jag vet inte vad jag ska göra. Mina tankar bara snurrar runt i tankar om en ätstörning och självmord. Försökte spy när jag kom till skolan idag.

Hej  Är en tjej på 16 år som mår dåligt. Känner mig stressad av en massa saker , skolan , utseende, vilten , kompisar , livet, och på detta bli. Jag mår jättedåligt när jag ska på tillexempel läger eller liknande får jättemycket ångest och hemlängtan.

Vad ska jag göra för att må bättre? Hej, jag är en tjej på 13 år som har levt med depression och ätstörningar i 2 år. Min mamma är den enda som vet om detta i min familj men hon. Fick igår reda på att min mamma ska åka till Grekland och ta livet av sig om ca en månad. Hon säljer av saker och försöker få ihop pengar till att av.

Jag är en tjej på snart 14 år som har det väldigt jobbigt. Jag är särbegåvad och skolan har aldrig funkat för mig. När jag började 6: Ibland känner jag mig väldigt deppig och funderar på självmord, det läns lite som att jag lever för att gå till skolan ungefär. Jag vet inte om. Jag isolerar mig på mitt rum, känner mig nerstämd, har självmordstankar, har ett. Jag är en trettonåring som under mer än ett år har haft svårigheter. Jag har läst en del om mina symptom då jag verkligen är intresserad av p.

Jag är en årig tjej och i drygt 2 år så har jag haft 3 ätstörningar, jag har inte riktigt fått någon diagnos men har haft en massa symptom gä. Hej jag är en 12 årig tjej, snart Jag är tyvär inte normal, visst ingen är normal men jag har något extra som är både hemskt men ganska roligt.

Jag e en muslim tjej. Som bor i Sverige. Min pappa slår oss , jag och mina systrar. Och när han slår så slår han så stark han kan.

Han svär oss så he. Jag är en 11 årig tjej som har jätte mycket kroppskomplex, och jag vill gå ner i vikt. Är det normalt att väga 36kg när man är 11år?? Hej, jag är en tjej med rätt så mycket bekymmer.

Jag började för två terminer sen i en ny skola och det tog mig ungefär två månader innan jag fick en. Jag har nu bara ett fåtal vänner kvar, spyr nästan varje dag och tänker på varenda liten sak jag gör. Så mycket har hänt på så kort tid och jag lämna. Hej, Jag är biologiskt en tjej men jag har aldrig riktigt känt mig som varelse tjej eller kille.

Jag klär mig alltid i "killkläder" och har kort hår. Fobi och rädsla för sjukdomar. Hej, jag undrar om ni kan hjälpa mig med mina rädslor och fobier. Jag är 14 år och i nästan 2 år har jag oroat mig he. Jag känner att jag har en miljon problem. Jag hoppades på att ni skulle kunna ge mig lite tips och råd.

En av mina största problem är min a. Finns det några tips för deprisson? Jag känner mig misslyckad och ensam,typ att jag är osynlig och ingen märker mig.

Jag har mått dåligt i några år nu. Jag har inte pratat med någon i min familj eller släkt på över ett år. Hej, jag är en tjej på 16 år och har börjat få tillbacka mitt självskadebeteende som jag har haft sen jag var 8, jag har börjat skära mig igen och fö. Jag är en tjej på 16 år som går första året på gymnasiet. När jag förra sommaren gick ut 9: Jag ät 14 år och jag tror att jag kan ha svår deprission.

Känner mig helt tom och känslokall. Jag tar inget seriöst och saker som fått mig att känna. Hej Jag är en tjej som är 16 år. Jag har haft sex med en kille utan kondom och jag har nu fått reda på att han har hepatit typ B.

Jag vet inte vad. Min brosa skriker på min mamma och jag blir jätte ledsen, min mamma blir stressig och ledsen. Han skriker och hotar mamma. Han skriker till exempel o. Hej, jag är en 13 år gammal kille som har haft det jättejobbigt med utbrott av ilska och jag vet inte vad jag ska göra. Det känns som att det är jobb. Jag är en tjej på 14 år och jag mår verkligen skit. Blir kallad fet, hora, jävla äckel osv i skolan.

Jag har försökt ta mitt liv ett antal gånge. Hej jag är en 13 åring tjej! Jag och mina  föräldrar har alltid trott att jag har adhd,vi har försökt göra utredningar sedan jag var 6 år. Har ganska mycket problem i mitt liv. En depression sedan jag var , självmordstankar varje dag, ångest, socialfobi, självskadebeteende osv. Hej jag bara undrar om jag har någon diagnos, jag har väldigt svårt att få in saker i hjärnan som typ text, jag måste läsa om saker om och om igen, s. Jag känner att jag blir allt mer deprimerad.

Hela livet har jag levt med en missbrukande förälder och utifrån det har det utvecklas en ångest som väx. Hej jag är en tjej som är 13 år som har dyslexi jag har mått dåligt och haft ångest i 2år och har haft skelvmords tankar för nåra veckor började jag. Vad är det för fel på mig? Jag har under ca ett och ett halv år haft mycket problem med humörsvängningar, depression, socialfobi och ångest.

Hej jag är en tjej i 16 års åldern och vill verkligen inte leva längre, jag har har haft så många som har dött i min omgivning så känner att allt är. Jag är 17 år och har i stort sätt mått dåligt sen jag började gymnasiet.

Hela första året började jag få ångest och blev nervös. Jag är en tjej på snart 12 år. Jag har varit mobbad sen jag börja. Jag har jättesvårt att lita på folk och just nu går jag en kbt behanslig hos er!! Men jag undrade om man får ta kontakt med nån som jobbar. Hej jag är en tjej på snart 12 år som undrar ifall jag har adhd. Väldigt mycket stämmer in på mig och sedan har jag väldigt mycket problem med ångest.

Hej jag mår dåligt i stort sätt varje dag. Mina föräldrar blir väldigt arga på mig även om jag inte har gjort något och jag har väldigt strikta regle. Hej JAg är en tjej på 13 år somhar mått dåligt under en väldigt lång period. Jag har pratat med en kurator men jag känner mig inte trygg med hen och. Jag är en tjej på 13 år i Umeå, Jag har ångest, väldigt mycket ångest, får sällan panikångest attacker men när jag väl får det så kan jag ej sta.

Hej jag är en tjej på 15 år som knappt sover, jag har ont i lungorna och har konstant varma öron brännande varma. Förutom fysiska problem så skriv. Jag har mått väldigt dåligt under många år nu är diagnoserad med depression och lider av ångest. Jag har det även tufft i skolan eftersom. Jag är en 12 årig tjej som har skadat mig i ett halv är ungefär. Jag mår inte så bra och har blivit mobbad. Hatar mig själv, har kroppskomplex,. Har självskadebeteende, självmordtankar och mycket ångest har även sömnsvårigheter kan aldrig sova.

Går runt med en klump i mage. Jag har lite av ett problem som orsakar hinder för mig i vardagen. Det är så att jag verkligen avskyr människor och stora folkmassor. Jag lever med djup och svår depression, har gjort detta i 9 år nu och det blir verkligen bara så mycket sämre. Har försökt många gånger att ta mitt l. För ett tag sen började jag att skära mig. Inte djupt eller något sånt men jag är jätte rädd att det kommer att gå så långt att jag faktiskt gör rikt.

Jag har varit deprimerad sen jag va Jag behöver verkligen hjälp då jag skär mig nästan varje dag jag börj. Jag känner mig vilse och har ingen aning om vart jag ska gå i mitt liv även om jag är 15 och bor med min mamma och två syskon så mår jag hemsk jag li.

Jag är en tjej och har problem med tankarna om min vikt. Jag äter som jag ska tror jag men börjar dra ner mer och mer på sockret. Hej, jag har skrivit till er förut och tycker själv att jag fick ett bra svar tillbaka från er. Jag mår dåligt, så dåligt att jag inte har någon livs.

Hej, jag har ett stort problem med mig själv. Jag har jättedåligt självförtroende, jag ligger och gråter när ingen ser, så fort jag är ensam så börja. Jag har add och när jag blir riktigt ledsen och arg kan jag inte kontrollera min ilska och har ofta sönder saker i vårt hem.

Det händer inte all. JAG är 9år och väldigt orolig av mig. Mest att jag ska bli sjuk, tex magsjuk. Jag har varit det 2ggr på 9år. Men väldigt rädd för det. Jag är en tjej på 14 år som har haft problem på senaste tiden. Jag har det bra hemma och på skolan men har en massa grejer som ger problem. Hej, jag vet inte vem jag ska vända mig till och fråga. Men jag har under några månader mått psykiskt dåligt och inte viljat leva längre har ångest o.

Hej, ja känner att jag har svårt att starta nån uppgift och om ja kan påbörja uppgiften så blir jag aldrig klar och får ta hem, jag har inte sagt til. Hej, jag är en tjej på 14 år. Har sen ca två år tillbaka sllt blrjade när jag skulle fylla 12 varit välsigt fokuserad på mitt utseende vikt osv.

Hej Jag har under flera år haft grova humör svängningar ish. Jag kan gå i veckor och vara nere och deppig och vilja begå självmord. Jag vet inte vad jag håller på med. Förut hade jag en otrolig matångest, vilket pendlar fram och tillbaka. Ibland får jag ångest och.

Jag är 14 år. Jag misstänker att jag har deppression. Jag är ledsen och nedstämd hela tiden. Har vart det i 4 veckor nu.

Jag känner mig även arg på a. Jag vill börja med att säga förlåt om jag formulerar mig fel. Eller skriver grammatiskt inkorrekt. Jag vet inte vad som är felet på mig.

Hej, jag har ett problem och det är att jag gråter nästan hela tiden. Minst en gång om dagen och jag vet inte varför. Jag är en tjej på 13 och ska påbörja en autism utredning. Jag har några frågor om diagnosen och hoppas att jag kan få lite mer in.

Jag har levt hela mitt liv med att mina föräldrar dricker och slåss vilket har förstört mig. Jag har haft självmordsta. Jag är en tjej på snart 18 år. Jag har i ungefär 4 år känt av stress, ångest, panikångest och även känt mig deprimerad. Jag har sökt hjälp och g. Hej, jag har ganska länge haft psykiska problem. Nu de senaste åren har däremot det gått till en gräns att jag inte längre kan se saker positivt.

Jag är en tjej på 17 år! Jag mår verkligen inte bra alls då jag för några veckor sedan blev utsatt för sexuella övergrepp av mitt nuvarande. Jag försöker bli av med min ätstörning på egen hand, har haft matproblem i ca 4 månader och jag har inte alls mått bra under denhär tiden. Hej, jag har lite frågor och funderingar som jag tänker att ni kanske kan hjälpa mig med. De är så att jag hela mitt liv velat gå ner i vikt och tagi. Hej, jag går andra året i gymnasiet nu och har i omgångar sedan jag gick i sjuan mått väldigt dåligt.

Jag misstänker nu att jag har en depression då. Jag har hela mitt liv varit väldigt social och pratsam, har lätt att träffa nya människor och tycker inte att redovisningar är någon big deal. Hej, jag behöver verkligen hjälp är en tjej på 14 år och har haft under en längre period väldigt svårt med min aggression och med koncentration, har. Jag vet inte riktigt vart jag ska börja, men jag har mått dåligt de senaste 6 åren.

Allt började med att jag fått växa upp med min förälder som. Jag är 12 år. Jag får ångestattacker ungefär tre gånger om dagen. Och jag har ett självskadabeteende som jag har haft i 2 månader, då jag. Hej jag har mått väldigt dåligt nu under en ganska lång period. Asså allt i mitt liv går neråt och mår bara allmänt dåligt.

Jag är arg på min familj. Jag är en tjej som just fylt 15 år. Jag har läge funderat över om jag har en diagnos typ autism eller add eftersom att jag har svårt att konsert. Hej jag är 11 år och har ljugit väldigt mycket för mina vänner. Jag har sagt att jag har en storebror som jag inte har , sagt att jag har en as rik. Jag mår väldigt dåligt ofta.

På nätterna kan jag inte sova någonting för att jag tänker så mycket på min framtid. Hej jag har mått dåligt en längre tid men vet inte riktigt varför jag mått dåligt, har ingen motivation till nånting längre och känner bara att jag v.

Hejsan, jag är en tjej på 13 år 04 , jag känner på mig att jag Hr något besvär jag inte kommer på men jag har misstänkt adhd.

Min syster säger oftas. Hej, jag är  en tjej på 17 år och har ett problem. Jag har nyligen börjat snatta! Det är allt ifrån små godisar till kläder. Det började förra v. Allt har börjat gå dålig för mig. Det började nog för en månad sen, när jag började missa vissa skoldagar på grund att jag har varit helt. Jag har under dom senaste dagarna haft riktigt kraftiga självmordstankar och varit nära ett antal gånger med att ta mitt liv men det har alltid varit.

Hej, har haft tvångstankar i över två år eller vad jag kan komma ihåg. Har det väldigt tufft för att det är jobbiga tankar som kommer och jag vill at. Jag är en tjej som mår väldigt dåligt. Jag blev nämligen usatt för sexuellt ofredande och sexuellt övergrepp. Ja har polisanmält ofredandet efte.

Jag är en tjej på 12 år. Jag mår väldigt dåligt lite för ofta. Och jag sover knappt 4 timmar per natt om inte mindre. Men jag har sån fru. Jag vet inte vart jag ska söka hjälp, jag vet inte om jag behöver hjälp? Jag är en tjej på 14 år fyller snart 15, jag har varit mobbad i år och står inte ut med det längre, har tänkt hela tiden om det skulle bli någon.

Jag har mått dåligt länge nu och kanske har depression. Jag gick till en psykolog för ca 2 år sen och allt Var helt okej just då. Men nu genom å. Detta är ett exempel fall: Är en tjej på 14 år, diagnostiserad med depression sen ett år tillbaka, som tror att jag kanske är schizofren.

Eller jag kanske inte tror det egentli. Vill inte må såhär längre vill va den glada tjejen jag var för. Jag har en fundering angående personlighetsstörningen Histornisk personlighetsstörning. Jag fyller snart 17 år och känner igen mig i många av s. Hej jag är en tjej på 13 år och orkar snart inte med min liv.. Aså min mamma klagar alltid på att jag är för tjock och att jag borde banta och jag ha. Jag är sjukt attentionseeking och jag mår jättedåligt över det, har ni tips för hur jag kan sluta.

Jag har skadat mig själv och ljuger hela ti. Är en tjej på 16 år och undrar ifall om det finns chans att få utskrivet tabletter mot ångest eller någon form av anti depp utan att behöva gå. Hej, jag är en tjej 15 år. Jag känner att jag nu förtiden inte har något att vara glad för. Jag är bara 10 och vill redan ta livet av mig.. Vad ska man göra om man inte har några vänner och ens enda vänner finns på internet men mina föräldrar tar bort internet så jag inte kan prata med de.

Jag är en tjej på 14 år. Mår väldigt dåligt och har gjort det i ca år, men vet inte riktigt varför. Har aldrig pratat med någon om detta för. Hej, jag funderar på att ta mitt egna liv.

Då jag inte har något att leva för. Jag lever i ett missbruks hem. Mamma och pappa är missbrukarna. Jag fyller 17 om några dagar, men jag vill verkligen inte fylla år. Jag kan inte förstå hur jag kan bli Jag fick diagnosen autism för några månader sen och. Jag har mått dåligt i snart 2 år. Jag vill inte prata med någon om det eftersom jag inte vill kännas som en börda. Jag känner inte heller att jag för. Jag har socialfobi som är riktigt grov, jag mår fruktansvärt dåligt och har insett att jag verkligen behöver hjälp, nu.

Jag vägrar att prata med mina. Jag ser ofta tips på hur man ska må bättre, men jag tycker inte jag förtjänar att må bra. Varför ska jag boosta mitt självförtroende om jag är en hem.

Jag har skrivit en fråga till er och sparat koden men jag vet inte hur jag hittar dit. Jag tror att jag är rädd för att få veta att jag måste prata med någon människa men jag vet inte vad jag ska göra. Jag är väldigt kritisk mot a. I hela mitt liv har jag varit väldigt uppmärksamhetskrävande. Det är det som är orsaken till min ätstörning och att mina f. Hej jag är en tjej som fyller 16 år i sommar.

Jag har haft mkt ångest och oro. Har gått och pratat med en psykolog. Hon lärde mig förstå vad det är. Jag skrev en fråga till bup här om Dagen och den blev inte besvarad var det att den inte var tillräckligt vet inte hur man ska förklara kanske a. Jag har nästan under hela mitt liv upplevt att det är något konstigt med mig. Mina kompisar har alltid påpekat att jag är hypad och oftast över.

Hej Jag är en tjej på 14 snart 15 år och jag undrar om det är svårt att få komma in på ett möte hos BUP. Jag har sömnproblem och ångest nästan hella. Jag hatar mitt liv, mår just nu skit och gråter varje natt för jag inte orkar mer. Vill bara flytta långt härifrån så jag kan börja om på nytt. Hej, jag har gått på bup förut men fick tillslut bara prata me en socionom.

Har självmordstankar och har försökt ett antal gånger. Har på senaste tid. Hej jag är en tjej på 13 år som inte riktigt kan hitta min plats i livet. Jag är ofta arg eller ledsen. Jag skär mig och jag känner att livet inte ri. Jag är en kille på 16 år som har asperger och kommer nu behöva hoppa av gymnasiet började första ring nyligen pga av att jag ej får hjälp sam.

Detta har hänt runt gånger, ve. Hej, jag är en tjej på 14 år och jag mår så sjukt dåligt. Jag har skilda föreldrar och bor varannan vecka. Men jag vill bara bo hemma hos min mamma. Jag känner mig ensam Jag har ingen i skolan som vill vara med mig, vad ska jag göra för att få någon och gilla mig?

Jag har försökt och prata med. Hej, det är lite mycket nu tycker jag. Under en lång period har jag mått psykiskdålig, ingen annan visste om det men min vänner märkte att ja. Jag mår väldigt dåligt dem senaste 6 åren. Jag gick till kurator i några år men nu mår jag sämst. Har aldrig varit såhär och ibland vill jag bara att. Jag har mått skitdåligt i snart två månader och jag vill inte må så här längre men jag har ingen aning om vem jag ska prata med.

Hej jag är en tjej som har grov ångest, självmordstankar o depression Min Pappa förstår inte vad jag menar. Min Mamma e alkohlist. Jag är en 13 årig tjej som under ca 8 månader känt sig nedstämd och tom. Det hela började med ett stort drama i klassen där en lärare blev.

Problemet är att jag inte vill prata om detta med. För 2 månader sedan så blev ja både sexuellt ofredad och våldtagen. Detta gjorde att ja ofta blev kallad för olika typer av ord som tex. Jag är en tjej på tolv år. Jag kan skriva så mycket om mina problem men jag ska försöka att skriva så kort som möjligt.

Hej Jag önskar att jag kunde sluta leva. Jag skär mig själv, ganska djupt. Nu har jag upphöjda ärr på ena arme. Min bror har någon väldigt konstig psykisk sjukdom, han har blivit diagnosernas med adhd men jag tror han har något mer. Hej Jag blir inte mobbad eller något och jag har vänner.

Men alla känns fake utom en men hen går inte ens på samma skola. Jag är ensam typ hela tide. Jag orkar inte mer. Har varit deprimerad i 2 år, varit nära att ta livet av mig 2 ggr, haft kontakt med bup, varit inlagd på Sachsska, provat.

Jag har jättemycket ångest och självmordstankar. Jag hatar min kropp och får också jättemycket ångest över det. Mina föräldrar vet att jag har ångest. Hej jag är en tjej på 15 snart 16 år och behöver hjälp med att sluta skada mig själv och att slut gå på tågrälsen och sen har jag mobbare i skolan so. Vad ska jag göra? Jag orkar ingenting, jag orkar inte ens skriva hur jag mår.

Hur ska jag skriva detta? Jag skriver bara ned vad j. När jag blir kåt så blir jag våldsam Jag dras till att bdsm och sådant Men länge har jag haft tankar och fantasier om att bryta mig in i en ensam t.

Jag känner mig så sjukt självisk Jag har haft "ätstörning" i 4 år ingen ätstörning diagnos, när jag kom till BUP ljög jag bara en massa så. Jag har ett problem som har pågått nu sen i november tror jag. Jag har stora problem med maten för att jag får ångest varenda gång jag ät. Jag mår riktigt dåligt just nu. Har mått dåligt i cirka år. För jag har självmordtankar,. Jag har lite problem som vägrar ge sig och jag orkar inte mer.

Hej, jag är en grabb från östergötlandstrakten som har en fråga. Har känt mig nerstämd deprimerad i cirka 0, år nu. Jag skär mig själv och vågar. Jag är en tjej på tretton år som  har social fobi och panikångest. Jag har känt jättelänge att det är som att jag alltid är ledsen. Jag är en tjej på 14 år som lidit av anorexia. Jag blev hänvisad till BUP för att ni skulle hjälpa mig, då jag gått ner ca 11 kg även om jag frå.

Hej jag har bdd och jag har väldigt mycket ångest varje dag. Jag har inga vänner i skolan och jag sitter alltid ensam på grund av att jag inte passar.

Det var länge sedan jag skickade in någonting, mest eftersom jag har mått mycket bättre på senaste tiden. Jag har skickat en fråga förut, där jag beskrev mer om hir ja blir mobbad av flera.

Då ficka ja svaret att ja ska berätta de för nån. Men då har jag. Hej jag är 16 år. Jag har alltid undrat om jag. Har känt stor press Ända sedan 6an då allt ansvar lades på mig.

Genom högstadiet så gick jag igenom en svår period Det är så att jag i princip fejkade Aspergers. Det började med att jag trodde på det på riktigt och fick en kick av att identifiera mig med nåt, att.

Hej, jag är en tjej på 11 år jag vet ungt för att skriva sånt här , jag känner att jag mår jätte dåligt. Mina föräldrar bråkar mycket hemma, det kän. Kommer skolan kontaktas och informeras? Jag har varit deprimerad sen jag var 9 år. Idag är jag Allt helvete började väl på dagiset då jag blev sexuellt ofredad. Jag är en 13 årig tjej som mår sjukt dåligt och skär sig. Jag är sjukt nära på att ta livet av mig ovh behöver hjälp.

Men mina föräldrar vet ingentin. Jag drunknar i ångest, ilska och sorg jag känner knappt känslan av att vara ångestfylld då det är vardag. Jag kan inte slappna av jag klarar inte det.

Jag är en 17 årig tjej och undrar hur ni bestämmer vilka som får komma in på bup och vilka som inte får. Min skolkurator och min tera. Jag har ett stort problem som kanske låter litet för andra, men i alla fall så handlar det om att jag har ångest över mitt utseende, jag får ån. Hej jag undrar vad jag kan göra, jag har väldigt svårt att släppa en rutin eller ändra den, son t. Hej BUP, jag är en 16 årig tjej som går första året på gymnasiet. Under åk träffade jag lite olika läkare och psykologer från BUP, och fick till.

Jag har problem med att hitta "lagom" i mitt liv. Jag är en 17 årig tjej som under ca års tid fått varierade depressioner. Ibland kan det vara i flera veckor, ibland bara någon dag. Hej jag är en tjej som snart ska fylla 15 år , jag trivs inte hemma varken hos min mamma eller pappa , hos min mamma bråkar vi hela tiden och det slu. Hej bup, jag är en 13 snart 14 åring som kämpar varje dag med vanföreställningar och ibland får jag hallucinationer och det skrämmer mig.

Hej bup, jag är en tjej på 14 år som är förvirrad. I hela mitt liv har jag alltid tryckt ner mig själv och aldrig vågat öppna upp mig för verk. Hej Bup, Jag behöver hjälp med mitt jobbiga problem med att intekunna börja.

Jag klanar inte av att påbörja något. Läxor, skolarbeten, att äta, gå o. Hur ska jag berätta för mina föräldrar att jag skär mig? Min mamma har vart sjukskriven och gått in i väggen och precis börjat jobba igen, min pappa. Det känns som jag förgiftar mig själv och min paranoia sitte. Jag är snart 16 år och sover fortfarande med min mamma, visst är det konstigt va? Jag skäms så mycket över detta och önskar jag kunde sova själv, me.

Jag vet inte om jag ska berätta för min mamma att jag har börjat skära mig själv igen. När hon fick reda på mitt självskadebeteende typ förra året bl. Jag är en tjej på 14 vintrar som bor i södra Sverige. Jag har märkt att i ca nån månad så har jag blivit extremt trött. Jag vet att jag. Jag är 17 år och har adhd och asperger och jag funderar mycket på vuxenlivet; hur det ska bli med flickvän och så och jag funderar väldigt mycke.

Osäker på om mit. Jag är en tjej som är 16 år gammal och jag tror att jag kan ha ADD. Jag vet inte hur säker jag verkligen är på om det är det jag har, men i alla. Jag vet inte hur jag ska söka hjälp. Jag har försökt ta hjälp av mina kompisar men ingen verk. Hej, under de senaste månaderna har min ångest ökat.

Jag har andra problem men  ångesten är den värsta. Under bra dagar har jag ångest cirka Jag har varit deprimerad och haft mycket ångest i ungefär två år och har under de senaste månaderna, och under en period tidigare, haft en hel.

Hej, jag är en 14 årig tjej som har det jobbigt, känner att min mamma stressar mig. Hon vill att jag ska plugga, träna och äta bra mat. Många problem har trappats upp.

Jag går i nian och det blir lätt ganska stressigt med gymnasiet, nationella proven och slutbetygen. Jag är 13, snart 14 år och tillsammans med min mamman kom jag överens om att jag skulle behöva hjälp av någon som vet hur hanterar man depressi. Jag bara undrar en sak. Jag sitter vaken nu.

Klockan är halv 2 nästan å jag kan nt sova. Händer ganska ofta, är orolig konstant å jag har ångest å al. De jag berättat för har sagt att jag ska prata med kuratorn eller psykolog men sånt hjälper inte. Jag har en del problem och massa ångest över massa saker som hänt i mitt liv som har skadat mig psykiskt. Jag undrar om man kan prata med. Min mor och mun äldsta syster har bipolär sjukdom. Misstankarna går att jag också har det. Hur ska jag ta mig till väga för att få hjälp och medicin.

Hej jag är en tjej på 14 år och går i 7: Hej jag  heter T och är 13 år gammal jag kan inte konsertera mig i skolan och minsta lila ljud så måste jag. Jag vill ha hjälp, hellst utan att kontakta nån.

Jag är 14 och har  och har haft depretion i ca 4 år. Jag går i 7an. Jac har aldrig haft nån rik. Livet känns som en mobning jag vill inte leva mer när min pappa dog så allting förstördes jag känner mig ensam jag bråkar med alla jag vet inte vad s.

Jag undrar om föräldrarna måste vara medvetna om vad barnet säger under mötet eller om dom måste få reda på vad barnet säger. Jag som är 17 år m. Jag är en tjej som på sista tiden inte mått så bra.

Jag bryr mig ganska mycket om vad folk tycker om mig, till exempel de i klassen och så. Det senaste halvåret har det hänt ganska mycket jobbiga saker i min familj. Min farmor dog i november, min mamma blev sjuk i januari,. Jag känner att jag måste träffa någon för att må bättre. Har aldrig gjort något sånt här innan, jag känner bara att.

Jag har letat överallt för svar på det jag undrar men hittar verkligen inte. Det är så att min psykolog på bumm misstänker att jag kan ha. Hej jag går i nian och mår skit dåligt, jag har mått dålig i ca 7 månader för exakt sju månader sedan. Jag har tappat lusten till allt i livet, jag h. Hej, jag är en tjeje på 11 år, jag hatar mitt liv jag vill inte leva mina föreldrar ger mig stress det är stressigt i skolan, jag har tagit hjälp med.

Hej, jag mår inte så bra under många perioder och vet inte vad det beror på, under vissa perioder gråter jag varje kväll och mår väldigt dåligt det b. Hej, jag undrar om jag är deprimerad. Jag har haft det jättesvårt med skolan och skolkar för det mesta och jag känner mig så stressad över ingenting. Jag likt många andra har ett självupskattat problem. Jag vill vara sjuk.

Jag undrar om jag har borderline eller om det bara är puberteten. Det känns inte normalt men på samma gång känner jag att jag kanske bara in. Det var längesedan jag skrev till er, eller pratade mer er. Haft kontakt med er sedan jag var cirka 15 år tills i somras när jag bara avbröt kontakte. Jag är en tjej på 18 år som går på gymnasiet.

Jag har alltid varit en glad, positiv och genuint trevlig person som sällan säger ifrån eller tar. Hej, jag är en tjej på 14 år som går i 8: Jag har ett problem, jag tror jag lider av ångest eller nåt. Jag känner att jag vill prata med någon. Men vet inte hur. Jag vet knappt om mina problem är värda at. Jag har under år sett livet väldigt negativt och försökt komma bort från verkligheten med spel jag har nu börjat tröttna på spel och.

Jag mår verkligen inte bra. Jag har så otroligt mycket ångest över mat och mig själv. Jag får ångest bara jag tänker på mat och hatar min k.

Jag har i perioder de senaste åren varit väldigt nere. Jag tänker mycket på döden och om folk skulle märka om man försvann och så. Jag har försökt sk. Hej, jag är en tjej på 14 bast och jag har en fråga, hur kan man undvika ångest. För nu på sistone varje söndag så börjar mitt hjärta bulta hårdare f. Jag tror jag har en ätstörning. Men det kommer jag ta mer senare. För att förklara lite varför jag tror att jag har en kom. Jag mår sjukt dåligt och har gjort ett tag började må dåligt i fyran nu går jag i 7an jag har självskadebeteende och vill sluta men det går inte.

Jag har skrivit till er förut angående mina tankar kring mat, då ni svarade att jag skulle fråga efter hjälp. Mina vänner märkte av att jag int. Jag har försökt säga till folk hur jag mår men när jag ska lixom säga så tar all luft slut och det kommer lixom inte fram  jag skärt mig nu i 5. Jag är en 17 årig tjej som är kraftigt underviktig. För cirka år sedan vägde jag XX-XX kilo.

Jag rasade ner i vikt utomlands vilket ledde ti. Jag är 14 år gammal, fyller 15 i år. Har under det senaste året mått väldigt dåligt, det har gått upp och ner. Ena dagen kan jag må bra och skratta o.

Hej Bup, jag har under en längre period känt av nedstämdhet, ensamhet och känt mig otroligt ledsen utan anledning.

Min mamma vet om att jag har mått. Jag vet inte vad det är med mig. När det kommer till aggression går jag från 0 till på några sekunder, det kan vara för att något inte fung. Jag har skickat två frågor innan men ingen av dem har blivit besvarade så jag försöker en tredje!

Jag försöker läka mig själv från en ätstörning. Har många kompisar i min skolklass som jag pratar med på lektioner osv, men jag känner mig ändå alltid ensam och utstö. Hej BUP Jag har haft väldigt svårt att skriva sen jag var liten, men inte med att läsa så jag förstår inte vad det beror på. Jag har också svårt att. Jag vill gå ner i vikt och känner mig fett och äcklig.

Jag hetsäter jätte mycket men jag kan inte spy upp det efter vilket gör att jag bara blir äckl. Hej jag har adhd och jag blir 18år i år. Jag har ett problem med mitt månde för jag vet inte om jag ska må bra eller dålig för jag har haft problem m. För 5 veckor sedan var jag med om  något obehagligt och sedan dess har jag hyperventilerat och haft svårt att andas speciellt i skolan. Hej, jag är 15 år och går i 8an. Jag vet inte vad jag ska göra åt skolan. Mår bara dåligt och säger att jag har ångest, är nedstämd och är jätte stre.

Jag vet inte riktigt vart jag ska vända mig och jag är inte så bra på att skriva ner mina känslor och tankar men om jag pratar med någon så rull.

HOMO ESCORT GAVLE 0471 RIKTNUMMER